Foto: AFP/Scanpix/LETA
Itālijas sporta ministrs Vinčenco Spadafora trešdien vēl nedeva zaļo gaismu futbola sezonas atsākšanai.

Itālijas Futbola federācijas (FIGC) un A sērijas klubi cer, ka 4.maijā varēs atsākt treniņus, lai trīs nedēļas vēlāk turpinātu sezonu.

"Tuvāko dienu laikā pēc tikšanās ar veselības ministru, valdības veidota zinātniskā komiteja noteiks kritērijus sezonas atsākšanai un treniņiem," Spadafora teica, tiekoties ar Itālijas futbola amatpersonām.

Itālijas A sērijas futbola čempionāta klubi otrdien vienbalsīgi atbalstīja 2019./2020.gada sezonas atsākšanu.

Sezona varētu tikt atsākta maija beigās. Līdz meistarsacīkšu beigām palikušas 12 kārtas, bet Itālijas kausa izcīņa apstājusies pusfināla.

Sestdien FIGC jau bija izpildījusi savu "mājasdarbu" un jaunizstrādāto protokolu nodeva veselības ministra Roberto Sperancas un sporta ministra Vinčenco Spadaforas rokās.

Protokols paredz, ka treniņi A sērijā atsāktos 4.maijā, bet pirmie dueļi bez fanu klātbūtnes tiktu aizvadīti trīs vai četras nedēļas vēlāk. Jaunizstrādātie noteikumi paredz striktus ierobežojumus - katras komandas futbolisti, visticamāk, uzturēsies nometnē vai arī tiks izvietoti sanitāros autobusos.

Salīdzinot ar citām vadošajām Eiropas līgām, Itālijas A sērija pagaidām nesaskaras ar pārmērīgi lielām finanšu problēmām, ko gan nevar teikt par zemākiem čempionātiem.

FIGC jau ceturtdien paziņoja, ka pārtrauc sezonu 15 dažādos čempionātos, tostarp arī bērnu un jauniešu vecuma grupās. Iepriekš valstī sezonas jau tika noslēgtas basketbolā, volejbolā un regbijā.

Kopumā A sērijā tika konstatēti 16 saslimšanas gadījumi. "Sampdoria" futbola klubā bija septiņi sasirgušie, bet pārējie gadījumi konstatēti "AC Milan", Florences "Fiorentina", Bergamo "Atalanta", "Juventus" un "Verona" klubos.

Itālija valdība aizpagājušajā nedēļā ārkārtas stāvokli valstī pagarināja līdz 3.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!