Foto: Latvijas Futbola federācija

Saskaņā ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 14. jūnija lēmumu ir izbeigta tiesvedība civillietā, kurā Vladimirs Šteinbergs cēla prasību pret biedrību "Latvijas Futbola federācija" (LFF) par LFF 2020. gada 3. jūlija biedru sapulces jeb kongresa lēmumu par amatpersonu ievēlēšanu atzīšanu par spēkā neesošiem, ziņots LFF mājaslapā.

Savu prasību V. Šteinbergs pamatoja ar, viņaprāt, vēlēšanu laikā izdarītiem pārkāpumiem. LFF prasību neatzina un lūdza tiesu izbeigt tiesvedību, cita starpā pamatojot, ka kongresa lēmumu pieņemšanas procedūra notikusi atbilstoši LFF statūtiem, vēlēšanu kodeksam un Vēlēšanu komitejas vadlīnijām, turklāt pieņemto lēmumu tiesiskumu apliecina arī fakts, ka Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs ir pieņēmis, reģistrējis un veicis attiecīgās izmaiņas LFF reģistrācijā.

Tiesa lietā secinājusi, ka lietas izskatīšana nav pakļauta tiesai, kas ir pamats tiesvedības izbeigšanai. Prasītājam, kurš nav LFF biedrs, valdes loceklis vai revidents, nepastāv tiesības ietekmēt biedrības pieņemtos lēmumus, tostarp tos apstrīdēt tiesā.

Tiesa lēmusi piedzīt no V. Šteinberga par labu LFF izdevumus advokāta palīdzības samaksai 1425 EUR apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!