Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) mītnē Nionā piektdien noskaidroti UEFA Čempionu līgas pusfināla pāri.

Pirmajā pusfinālā tiksies Vācijas klubs Minhenes "Bayern" un pēdējo divu gadu Čempionu līgas uzvarētāji Madrides "Real". Eiropas klubu turnīros šīs abas komandas ir tikušās salīdzinoši bieži, turklāt sekmes abām komandām ir bijušas ļoti līdzīgas. Abām komandām savstarpējās spēlēs ir pa 11 uzvarām, bet divreiz šie dueļi noslēgušies neizšķirti. "Bayern" un "Real" savā starpā spēlēja arī pagājušā sezonā, un ceturtdaļfinālā "Real" divu spēļu summā uzvarēja ar 6:3.

Jau vēstīts, ka "Real" ceturtdaļfinālā dramatiskā un emocijām bagātā spēlē atbildes spēles kompensācijas laikā, pateicoties Krištianu Ronaldu realizētajam 11 metru soda sitienam, pārspēja Turīnas "Juventus", bet "Bayern" pieveica Spānijas vienību "Sevilla".

Savukārt otrā pusfinālā Anglijas vienība "Liverpool" samēros spēkus ar Itālijas vienību "AS Roma". Šīs abas komandas Eiropas klubu turnīros tikušās piecas reizes, "Liverpool" gūstot divas uzvaras, "AS Roma" – vienu, bet divreiz fiksēts neizšķirts, taču pēdējo reizi abas vienības savstarpējo spēli spēlēja 2002. gadā.

Ceturtdaļfinālā "Liverpool" sagādāja pārsteigumu, summā sagraujot Mančestras "City", bet "AS Roma" veica neticamu atspēlēšanos un pārspēja "Barcelona".

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 26. maijā pulksten 21:45 Kijevā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!