Foto: Latvijas Futbola federācija
Piektdien, 4. martā tika prezentēta kādreizējā Latvijas izlases futbolista Andreja Rubina autobiogrāfija "Es sēdēju tikai vienreiz", kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju.

Grāmatas līdzautors un izdevējs ir Askolds Uldriķis, kurš 17 gadus strādājis par sporta žurnālistu laikrakstos "Sports" un "Neatkarīgā Rīta Avīze", kā arī žurnālā "Sporta Avīze". Jau šonedēļ grāmatu "Es sēdēju tikai vienreiz" var iegādāties Jāņa Rozes veikalos Rīgā, bet nākamnedēļ tā būs nopērkama visās Latvijas grāmatnīcās.

"Šajā grāmatā Andrejs vaļsirdīgi stāsta par savu futbolista karjeru, paverot aizkaru uz lielā futbola aizkulisēm," norāda Uldriķis. "Grāmatas galvenais vēstījums ir tas, ka sports spēj atraut jauniešus no problēmām, negācijām. Andrejs pusaudža gados nokļuva Rīgas Centrālcietumā, taču atgriezās futbolā un izauga par vienu no Latvijas futbola izlases līderiem."

"Mana dzīves pieredze noteikti būs aizraujoša lasāmviela gan jaunajiem futbolistiem un viņu vecākiem, gan ikvienam sporta līdzjutējam. Esmu piedzīvojis ne tikai spožas uzvaras, bet arī ļoti drūmus periodus," rezumē Rubins.

Viņš ir spēlējis Latvijas, Zviedrijas, Anglijas, Krievijas un Azerbaidžānas klubos. Rubina kontā ir 117 spēles mūsu valstsvienībā, kas ir otrs lielākais rādītājs. Viņam pieder rekords – Latvijas futbola izlasē ir spēlējis 59 mačos pēc kārtas.

A. Rubina autobiogrāfija ir otrā grāmata ciklā "Latvijas futbola personība". Pirmā – Mariana Pahara biogrāfiskā grāmata "Super Marians" – tika izdota 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!