Foto: Shutterstock
Izvarošanā apsūdzētais Latvijas futbola kluba "Liepāja/Mogo" aizsargs Aleksis Sarate atgriezies dzimtenē Argentīnā un pagaidām nevar pamest šo valsti, noskaidroja aģentūra LETA.

Šīs nedēļas sākumā 24 gadus vecais Sarate saņēma sešarpus gadu cietumsodu par sava komandas biedra draudzenes izvarošanu, kamēr viņas tā brīža draugs gulējis turpat blakus. Spriedums gan vēl nav stājies spēkā, jo sportists un viņa pārstāvji turpina cīņu par nevainības pierādīšanu.

Lietas ietvaros Sarate pirms divām nedēļām devās uz dzimteni, lai parakstītu dokumentus, ka viņš neizvairās no tiesas procesiem, tomēr pēc tam pret viņu tika nomainīts drošības līdzeklis, kas spēlētājam liedza izbraukt no valsts uz atgriezties Latvijā.

Savukārt pagājušajā nedēļā arī otrā instance apstiprināja Saratem sešarpus gadu cietumsodu, ko gan divās instancēs vēl iespējams pārsūdzēt.

"Tas gan vēl nav reāls cietumsods, bet pārsūdzēšana ir laikietilpīga. Šobrīd Sarate cietumā nesēž, bet mēs ceram, ka viss nokārtosies, un viņš atgriezīsies Latvijā," aģentūrai LETA teica Liepājas kluba pārstāvis Dāvids Jansons. Viņš piebilda, ka liepājnieki ir sazinājušies ar Sarates advokātiem Argentīnā, kuri atklājuši, ka spēlētājs Latvijā varētu atgriezties pēc divām nedēļām.

Līgums ar Sarati šobrīd nav pārtraukts, turklāt komandai viņa atgriešanās būtu noderīga, jo Liepājas kluba aizsardzības līniju piemeklējušas veselības likstas.

Sarate šosezon "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā aizvadījis trīs spēles, izpelnoties vienu dzelteno kartiņu. Viņš savulaik spēlējis Argentīnas U-17 valstsvienībā, kā arī pārstāvējis šīs valsts augstākās līgas klubus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!