Latvijas futbolists Vitālijs Jagodinskis, Ukrainas futbolisti Mikola Musoļitins un Andrijs Kožuhars uzvarējuši strīdā ar “Optibet” Latvijas virslīgas klubu “Valmiera FC”, liecina portāla “Delfi” rīcībā esošā informācija.

Neoficiāli zināms, ka “Valmiera FC” pēc šī lēmuma būs jāškiras no vairākiem simtiem tūkstošiem eiro, bet, ja būtu apmierinātas futbolistu visas prasības, Vidzemes klubam kompensācijās būtu jāmaksā apmēram pusotrs miljons eiro.

Ukraiņu futbolisti līgumā noteiktajā termiņā nebija saņēmuši noteikto atalgojumu, turklāt kavēšanās bijusi vairākus mēnešus. Vidzemes klubs neesot pildījis vēl vairākus līguma nosacījumus, kas licis futbolistiem vērsties pret savu darba devēju.

Pagājušajā nedēļā LFF Spēlētāju statusa un pāreju komiteja (SSPK) skatīja šo strīdu, uzklausot abas puses. Pēc lietas izskatīšanas komiteja lēma, ka futbolisti ir tiesīgi lauzt līgumu, bet “Valmiera FC” jāškiras no ievērojamas naudas summas par saistību nepildīšanu.

Kā informēja LFF, Kožuhara, Musoļitina un Jagodinska iesniegumi apmierināti daļēji. SSPK konstatējusi, ka klubs, neizmaksājot darba līgumos ar spēlētājiem noteiktos maksājumus ilgāk nekā divus mēnešus, ir pieļāvis būtiskus šo spēlētāju darba līguma pārkāpumus.

SSPK atzina spēlētāju vienpusējo darba līgumu laušanu kluba vainas dēļ par pamatotu, bet Vidzemes klubam jāizmaksā paredzētā darba samaksa Jagodinskim un Kožuharam. Tāpat “Valmiera FC” būs jāizmaksā kompensācijas Kožuharam un Musoļitinam par “pieļauto būtisko darba līguma pārkāpumu”.

Ukrainas spēlētāji ar SSPK lēmumu kļuvuši par brīvajiem aģentiem.

Visi trīs centās no “Valmiera FC” arī iegūt līgumā atrunāto atlikušo summu (darba algas un citu darba līgumā minēto maksājumu), tomēr šajā daļā SSPK prasību noraidīja.

Vārtsargs no Ukrainas Andreja Kožuhara “Valmiera” FC komandai pievienojās janvārī, bet komandas sastāvā izgāja trīs spēles. Pussargs pussargs Mikola Musolitins Valmieras vienībai pievienojās kopā ar savu tautieti Kožuharu, un aizvadījis 17 spēles, nospēlējot 1429 minūtes un nopelnot divas dzeltenās kartītes.

Savukārt Jagodinskis šajā sezonā Valmieras klubā nospēlēja vien četrus mačus, pēdējo no tiem aizvadot 3. jūlijā. Vēlāk Valmieras galvenais treneris Tamazs Pertija un kluba viceprezidents Uldis Pūcītis par pārkāpumiem futbolistu atstādināja no treniņu procesa. Jūlija izskaņā viņš pameta Valmieru un pievienojās RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!