Foto: LFF

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks svētdien palika ārpus pieteikuma, bet viņa pārstāvētā Larisas AEL komanda Grieķijas čempionāta sezonu noslēdza 14. pozīcijā.

Noslēdzošās kārtas cīņā AEL ar rezultātu 0:2 (0:1) viesos piekāpās spēcīgajai Atēnu "Panathinaikos" komandai, kas šosezon sacentās arī UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Ikaunieks iepriekš divas spēles nebija pieteikumā muguras savainojuma dēļ. Iepriekšējā cīņā viņš atgriezās pieteikumā, tomēr šoreiz atkal palika ārpus sastāva.

Vēstīts, ka pirms nedēļas AEL ļoti svarīgā spēlē ar 1:0 pārspēja "Xanthi" vienību, nodrošinot palikšanu spēcīgākajā līgā.

Noslēgumā AEL komanda 30 kārtās tika pie 28 punktiem, kopvērtējumā apsteidzot divas vienības, kas izkrita uz pēc spēka otro līgu.

Ikaunieks AEL sastāvā šosezon desmit mačos guva vienus vārtus. Latvijas futbolists decembra beigās Grieķijas klubam pievienojās gadu mijā, pārnākot no Francijas augstākās līgas vienības "Metz".

AEL iepriekšējās desmitgades otrajā pusē spēlēja Grieķijas augstākajā līgā un Eirokausos, taču pēc tam zaudēja vietu spēcīgāko komandu pulkā. Pērn Larisas komanda uzvarēja pēc spēka otrajā līgā, nodrošinot atgriešanos Grieķijas augstākajā divīzijā.

1988. gadā AEL tika kronēta par Grieķijas čempioni. Tāpat Larisas klubs divreiz triumfējis Grieķijas kausa izcīņā, iepriekšējo reizi to iespējot pirms deviņiem gadiem.

Šīs sezonas Grieķijas čempionu titulu priekšpēdējā kārtā garantēja Pireju "Olympiacos" komanda, noslēgumā par sešiem punktiem apsteidzot Saloniku PAOK, bet "Panathinaikos" ierindojās trešajā vietā. Pireju komandai tika pie septītā titula pēc kārtas un 44. vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!