Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks trešdien Norvēģijas augstākajā līgā debitēja ar aktīvu sniegumu, kamēr viņa pārstāvētā Drammenes "Stromsgodset" komanda cīnījās neizšķirti.

Drammenes futbolisti pirmās kārtas spēlē viesos nospēlēja 2:2 (0:1) ar Kristiansunnas "Start" vienību.

Ikaunieks maču sāka sākumsastāvā un parādīja aktīvu sniegumu. Pirmā puslaika nogalē kuldīdznieks pēc piespēles no kreisās malas bīstami sita pa vārtiem, bumbai atsitoties pret stabu. Jau nākamajā uzbrukumā viesi panāca 1:0, puslaika pēdējā minūtē ar galvu precīzi sitot bijušajam "Start" futbolistam Lāšam Salvesenam.

Ikaunieks tika nomainīts 62.minūtē un no rezervistu soliņa noraudzījās pārējos trīs vārtu guvumos. Vispirms 65.minūtē pēc centrējuma Matīass Bringakers panāca 1:1, bet astoņas minūtes vēlāk Emans Markovičs no aptuveni 13 metriem izvirzīja vadībā jau mājiniekus.

Tiesa, astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Hermans Stengels no tuvas distances panāca 2:2. Ikaunieka komandai bija labas iespējas izraut uzvaru, tomēr vairākās situācijās nedaudz pietrūka līdz vārtu guvumam.

"Start" vienību pārstāv arī Latvijā pazīstamais nigēriešu uzbrucējs Adeleke Akinjemi, taču viņš traumas dēļ trešdien nespēlēja.

Norvēģijas augstākās līgas sezonai bija jāsākas aprīlī, tomēr koronavīrusa izplatības dēļ turnīra starts tika atlikts. Maija sākumā Norvēģijā varēja atsākties pilnvērtīgi treniņi, bet mēneša beigās tika dota zaļā gaisma pārbaudes spēlēm.

Jau ziņots, ka Ikaunieks guva vārtus visās trīs pārbaudes spēlēs pirms sezonas atliktā starta.

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovsks trešdien guva vārtus Polijas pēc spēka otrās līgas spēlē, kamēr viņa pārstāvētā komanda Ņidzicas "Termalica" svinēja uzvaru.

"Termalica" viesos ar rezultātu 3:1 (2:1) pārspēja turnīra vicelīderi Poznaņas "Warta" komandu.

Gutkovskis spēlē iesaistījās 60.minūtē, kad rezultāta tablo vēstīja 2:1 viesu labā. Astoņas minūtes vēlāk Latvijas futbolists nopelnīja dzelteno kartīti.

Gutkovskis vārtus guva spēles beigās, kad otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē pēc pretuzbrukuma panāca 3:1. Viņš šosezon guvis 11 vārtus, kas turnīra labāko snaiperu sarakstā dod dalītu ceturto vietu.

Pēc 26 spēļu kārtām Gutkovska komanda ar 36 punktiem ir septītā. Sestajā vietā ar tikpat punktiem ir Legņicas "Miedž" vienība, kurai gan ir viena spēle rezervē.

Trešās līdz sestās vietas īpašnieces sezonas beigās aizvadīs "play-off" cīņas par iekļūšanu ekstraklasē, kur automātiski iekļūs divas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!