Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks sestdien guva vārtus Somijas kausa pusfinālā un palīdzēja Kuopio "Palloseura" ("KuPS") komandai sasniegt titula maču.

"KuPS" mājās ar rezultātu 2:1 (2:1) pārspēja "Honka" vienību.

Ikaunieks vārtus guva spēles 31.minūtē, kad pēc kuldīdznieka izveidotā uzbrukuma bumba trāpīja pa stabu un atkal nonāca viņa rīcībā, latvietim ar sitienu no tuvas distances panākot 1:0.

Četras minūte vēlāk Niklass Pihtije vienus vārtus atguva, bet 41.minūtē Santeri Hārala atjaunoja mājiniekiem vadību. Ikaunieks piedalījās arī otrajā "KuPS" rezultatīvajā uzbrukumā.

Latvijas futbolists laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Otrā pusfinālā sestdien tiksies Helsinku HJK un Turku "Inter" komandas. Fināls paredzēts 8.maijā Helsinku olimpiskajā stadionā.

"KuPS" Somijas kausā uzvarējusi divas reizes - 1968. un 1989.gadā.

Daniels Ontužāns sestdien Vācijas pēc spēka trešās līgas spēlē nāca uz maiņu un demonstrēja aktīvu sniegumu, viņa pārstāvētajai Minhenes "Bayern II" komandai cīnoties neizšķirti.

"Bayern" jaunā maiņa viesos cīnījās neizšķirti 2:2 (0:0) ar "Ingolstadt" komandu.

Ontužāns spēlē iesaistījās 79.minūtē, četras minūtes pēc tam, kad Kanidža Elva bija panācis 1:0 Ingolštates vienības labā. Nedaudz vēlāk pēc došanās laukumā Ontužāns centās piespēlēt soda laukumā, taču bumba atsitās pret pretinieku spēlētāja roku un uz "Ingolstadt" vārtiem tika nozīmēts 11 metrus soda sitiens, kuru realizēja Sarprīts Singhs.

Nākamajā uzbrukumā pēc Ontužāna piespēles viņa komandas biedram neizdevās izmantot lielisku iespēju panākt 2:1, bet 89.minūtē "Bayern II" futbolistiem neizdevās apturēt pretuzbrukumu, kuru ar precīzu sitienu noslēdza Fatihs Kaja. Tomēr veiksme viesus nepameta un otrā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē Džeimijs Lorenss izrāva neizšķirtu.

"Bayern II" ar 34 punktiem 31 spēlē ieņem 16.vietu trešajā līgā, kas Vācijas futbola hierarhijā ir starp otro bundeslīgu un reģionālajām līgām.

21 gadu vecais Ontužāns "Bayern II" sastāvā trešās līgas mačā debitēja februāra otrajā pusē. Oktobra vidū viņš devās laukumā Vācijas kausa spēlē "Bayern" pirmās komandas rindās, kad minheniešiem bija svarīgi pietaupīt pamatsastāva spēlētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!