Foto: F64

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks, kurš valstsvienībā pleca savainojuma dēļ nav spēlējis kopš 2018. gada jūnija, priecājas par atgriešanos izlasē, kurai visai īsā laikā jāiepazīst galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas valstsvienība ceturtdien 20. martā aizvadīs pirmo 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli, izbraukumā tiekoties ar Maķedonijas izlasi.

"Nenoliegšu, ka man ir ļoti patīkami atgriezties. Izlasē ir ļoti labs kolektīvs, kvalitatīvi spēlētāji. Treniņos ir acīmredzams, ka visi ļoti cenšas, jo saprot – ir tikai trīs treniņi un jau būs pirmā cikla spēle pret Maķedoniju. Redzot atdevi, ir skaidrs, ka visi ļoti grib palīdzēt valstsvienībai," sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) stāstīja Ikaunieks.

Iepriekšējās spēles izlasē Ikaunieks aizvadīja 2018. gada jūnijā, kad ar tālsitienu guva uzvaras vārtus pirmajā Baltijas kausa izcīņas spēlē pret Igauniju (1:0).

"Žēl, ka bija trauma, ka bija piespiedu pārtraukums. Galvenais bija izārstēties, bet tagad - pēc iespējas ātrāk sasniegt maksimāli labāko formu. Fiziski esmu gatavs, taču nav bijis daudz prakses, oficiālo spēļu. Tagad, martā, Latvijas čempionātā paguvu aizvadīt tikai vienu spēli, bet nākamā – jau spēle izlasē," klāstīja 24 gadus vecais futbolists.

Ikaunieks savainojuma dēļ oficiālās spēlēs nebija piedalījies kopš 24. augusta, bet laukumā atgriezās "Optibet" futbola virslīgas pirmās kārtas spēlē 10. martā, kad ar futbola klubu "Liepāja" piekāpās (0:2) "Rīgas Futbola skolai" (RFS). Kuldīdznieks ar sitienu kritienā pāri sev vienreiz arī bumbu raidīja pretinieku vārtos, tomēr spēles tiesneši pirms sitiena saskatīja pārkāpumu pret RFS vārtsargu Kasparu Ikstenu.

"Uzreiz var pateikt, ka trenerim ir savs futbola zīmējums un redzējums. Viņam ir savas prasības, šķiet stingrs raksturā. Viņš grib, lai spēlējam viņa paredzēto futbolu, pieturas pie saviem principiem. Domāju, trenera sakarā viss būs kārtībā," par Stojanoviču izteicās Ikaunieks.

Savukārt futbolistam jaunākajam brālim Dāvim Ikauniekam, kurš tika atzīts par Latvijas 2018. gada labāko futbolistu, šis sasaukums savainojuma dēļ gājis secen. Dāvis pārstāv Čehijas klubu "Jablonec", kura sastāvā šosezon debitējis arī UEFA Eiropas līgā.

"Bračka, protams, pārdzīvo, ka nav ar mums. Viņam vienmēr paticis braukt uz izlasi, pārstāvēt Latviju. Viņš tagad spēlē ārzemēs un vienmēr ir priecīgs un labi jūtas, kad var braukt palīgā izlasei. Zinu, ka viņam ļoti gribētos uzspēlēt pret tādām komandām kā Maķedonija un Polija. Arī es tagad esmu atgriezies izlasē. Žēl, bet tā futbolā notiek. Cerams, ka nākamajā izlases sasaukumā mēs atkal varēsim doties cīņā plecu pie pleca!" sarunu noslēdza Ikaunieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!