Foto: Scanpix
Par Pasaules kausa izcīņas finālturnīra uzvarētājām futbolā sievietēm svētdien kļuva Japānas valstsvienības spēlētājas, kas finālspēlē aizraujošā cīņā pēcspēles sitienu sērijā ar 3:1 uzvarēja ASV izlasi.

Spēles pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2 (0:0, 1:1), turklāt Japānas futbolistes cīņas gaitā divas reizes bija nonākušas zaudētājās.

Spēles 69.minūtē 1991. un 1999.gada finālturnīru spēcīgāko komandu ASV vadībā izvirzīja Aleksa Morgana, taču 81.minūtē Aja Mijama atjaunoja cīņas sākotnējo līdzsvaru un parūpējās par pagarinājumu.

Tajā vadību atkal ieguva ASV izlase, kad 104.minutē precīza bija Eibija Vembaha, taču trīs minūtes pirms pagarinājuma beigām neizšķirtu atkal atjaunoja Homare Sava, kurai tie bija jau piektie vārti turnīrā.

Mazliet vēlāk sarkano kartīti izpelnījās japāniete Azusa Ivašimiza.

Pēcspēles 11 metru sitienu sērijā divus pretinieču raidījumus atvairīja Japānas izlases vārtsardze Ajumi Kaihori, bet uzvaru nesošais sitiens padevās Saki Kumagaji, Japānai tādējādi pirmo reizi triumfējot Pasaules kausa izcīņas turnīrā.

Spēli klātienē noraudzījās 48 817 skatītāju.

Jau ziņots, ka trešo vietu turnīrā izcīnīja 2003.gada fināliste Zviedrijas izlase, kas ar 2:1 uzvarēja Franciju.

Kā vēstīts, pusfināla spēlēs Zviedrija ar 1:3 piekāpās Japānai, bet Francija ar 1:3 zaudēja ASV.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla spēlēs ASV ar 5:3 pēcspēles 11 metru sitienos pieveica Brazīliju, Francijas futbolistes arī pēcspēles sitienos ar 4:3 uzvarēja Angliju, Zviedrijas izlase ar 3:1 pārspēja Austrāliju, bet Japānas valstsvienība negaidīti ar 1:0 pagarinājumā pieveica iepriekšējo divu turnīru spēcīgāko komandu Vāciju.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs sievietēm notiek reizi četros gados. Iepriekšējās piecās sacensībās pa divām reizēm uzvarējusi ASV un Vācija, bet 1995.gadā par labāko kļuva Norvēģijas valstsvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!