Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases jaunais stadions, kurā "futbola mājas" būtu arī Latvijas Futbola federācijai (LFF), varētu tapt Lucavsalā vai Dreiliņkalnā, ceturtdien Latvijas Radio 5 raidījumā "Radio rings" atklāja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Saņēmis jautājumu par jaunu futbola stadionu, Ļašenko atgādināja, ka 2021. gada oktobrī Latvijā viesojās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno, ar kuru tika runāts par moderna stadiona būvniecību.

Ļašenko uzsvēra, ka šis jautājums izskatīts, viņam un Infantīno tiekoties ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu. Sarunas ļāvušas cerīgi skatīties uz "futbola māju" izveidi, kurā bez stadiona būtu arī LFF birojs un futbola muzejs.

"Man ļoti patika atvērtais dialogs ar premjerministru," stāstīja Ļašenko. "Mums bija arī tikšanās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi, ar kuru runājām par zemi. Mums jau ir divi varianti, kur mēs varam principā realizēt šo projektu."

Stadiona būvniecības nolūkiem izveidota darba grupa, kurā ir pārstāvji no Rīgas domes, LFF, kā arī Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA), atklāja LFF prezidents. "Gribētos ticēt, ka četru gadu laikā mēs uzbūvēsim stadionu," noteica Ļašenko.

"Mēs potenciāli skatāmies uz divām vietām. Viena vieta ir Lucavsala, otra vieta – Deglava iela, Dreiliņkalns. Protams, ir dažādas baumas, ka laba vieta ir Uzvaras piemineklis (pasmejas). Teikšu tā – šobrīd pētām vietas. Drīzumā jau būs saprotams, kur [būs stadions]," teica LFF vadītājs.

Ļašenko arī atgādināja, ka "Daugavas" un "Skonto" stadioni neatbilst UEFA ceturtajai jeb augstākajai kategorijai. Šī iemesla dēļ UEFA sniegusi LFF atļauju Latvijas izlases spēles uzņemt "Daugavas" stadionā izņēmuma kārtā.

Ziņots, ka pagājušā gada septembrī LFF noslēdza līgumu par "Daugavas" stadiona jumta būvniecību. Apjumtas mediju sēdvietas ļautu LFF izpildīt UEFA stadionu klasifikācijas prasības.

Gunta Indriksona vadībā LFF bija apņēmusies sagatavot valstsvienībai pienācīgu stadionu Krišjāņa Barona ielā, projektu nodēvējot par "Futbola mājām", tomēr tas izgāzās. 2016. gada augustā LFF veidotais projekts par futbola stadiona rekonstrukciju Krišjāņa Barona ielā 116 netika realizēts, jo Rīgas domes Īpašuma komiteja atcēla lēmumu par pašvaldībai piederošā īpašuma bezatlīdzības lietošanu LFF.

Pēc tam šajā teritorijā pašvaldība ierīkoja dažādu sporta veidu laukumus, rotaļu laukumus un āra trenažierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!