Foto: AFP/Scanpix
Jaunais Vācijas bundeslīgas čempionāta komandas Hamburgas SV (HSV) galvenais treneris Mirko Slomka dubultojis vienības futbolistu treniņu skaitu nedēļā, lai uzlabotu rezultātus gaidāmajās spēlēs.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā HSV vadība no pienākumu pildīšanas atlaida tās galveno treneri nīderlandieti Bertu van Marvijku, bet dienu vēlāk viņa vietā stājās Slomka.

HSV klubs pēdējo reizi uzvaru svinēja vien aizvadītā gada 3.decembrī, kad Vācijas kausa izcīņā ar 2:1 pārspēja "Koln" komandu. Turklāt nākamo cīņu Hamburgas futbolisti aizvadīs pret spēcīgo Dortmundes "Borussia", kas aizvadītajās spēlēs izcīnījusi četrus panākumus pēc kārtas.

Pirmo HSV kluba treniņu Slomkas vadībā noraudzījās liels skaits valsts mediju. Tāpat speciālists nebaidījās atzīt, ka dubultojis spēlētāju treniņu skaitu nedēļā.

"Tas ir labi, ka nākamā spēle jāizvada pret Dortmundi, jo tā ir lieliska iespēja komandai sevi apliecināt," atzina 46 gadus vecais Slomka.

Šobrīd Vācijas čempionāta kopvērtējuma tabulā HSV vienība ar 16 punktiem 21 spēlē ieņem pirmspēdējo, 17.vietu.

"Hamburga ir pilsēta, kurā es tiešām vēlos dzīvot. Domāju, ka šim klubam jābūt starp pieciem vadošajiem Vācijā. Šis man ir lielisks izaicinājums, bet sākumā jāizdara viss, lai vienība neatrastos izslēgšanas zonā," piebilda speciālists.

Kā zināms, HSV sistēmā atrodas arī Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš līdz sezonas beigām ir izīrēts "Hannover 96". Tāpēc, iespējams, ka Slomkam nākotnē būs būtiska loma arī Rudņeva karjerā Vācijā.

Tikmēr Slomka decembra izskaņā no tās pašas "Hannover 96" komandas tika atbrīvots neapmierinošo rezultātu dēļ.

Iepriekš Slomka kā galvenais treneris strādājis arī zemāko līgu vienībā Berlīnes "Tennis Borussia" un pazīstamajā Gelzenkirhenes "Schalke 04" komandā, ko vadīja no 2006. līdz 2008.gadam. Ar Gelzenkirhenes komandu speciālistam 2007.gadā izdevās izcīnīt augsto otro vietu bundeslīgas kopvērtējumā.

Savukārt Hannoveres klubā Slomka nostrādāja gandrīz četrus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!