Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētās Vācijas bundeslīgas komandas Hamburgas SV (HSV) galvenais treneris holandietis Berts van Marvijks gatavojas spēlētājus norūdīt psiholoģiski, lai panāktu veiksmīgākus rezultātus čempionātā.

Pašreizējais HSV treneris kluba galvenā trenera amatā stājās tikai pirmdien pēc tam, kad komandas vadība sliktas sezonas sākuma dēļ atlaida iepriekšējo treneri Torstenu Finku.

Bijušais Nīderlandes izlases treneris atzīst, ka bez fiziskajiem dotumiem svarīga ir arī psiholoģija. "Katrs spēlētājs izies personības testu, lai mēs saprastu, kas notiek spēlētāja galvā un kā viņš spēj rīkoties. Psiholoģija ir svarīga, bet trenera acis ir vēl svarīgākas.''

"Laukumā mums ir jāaizsargājas kā komandai. Ir svarīgi, lai spēlētāji saprastu, ko es no viņiem prasu un kāpēc mēs to darām," izsakās Marvijks.

Kā zināms, trenera pie HSV stūres debitēs sestdien, kad viņa trenētā vienība spēkosies ar Frankfurtes "Eintracht" futbolistiem.

Van Marvijks par treneri nebija strādājis kopš pagājušā gada vasaras, kad pēc Eiropas čempionāta atkāpās no Nīderlandes izlases galvenā trenera amata, ko ieņēma kopš 2008.gada. Jau iepriekš viņš strādājis Vācijas bundeslīgā, kad no 2004. līdz 2006.gadam vadīja Dortmundes "Borussia" futbolistus.

Bundeslīgā jaunās sezonas pirmajās sešās spēlēs HSV komanda tikusi vien pie četriem punktiem, kas pašlaik dod 16.vietu 18 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!