Jauno futbola stadionu, kas tiks izveidots Krišjāņa Barona ielā 116A, plānots atklāt jau 2017. gada 1. jūnijā, preses konferencē pavēstīja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Parakstot LFF ģenerālbūvuzņēmēja līgumu ar iepirkumu procedūras konkursa uzvarētāju SIA "Arčers" par sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116A rekonstrukciju, par iecerēto datumu žurnālistiem paziņoja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Mežeckis uzsvēra, ka jaunajā stadionā būs ne tikai vieta futbola spēlēm un treniņiem, bet arī LFF birojam, kā arī futbola muzejam, kāda līdz šim Latvijā nav bijis.

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) nacionālo asociāciju attīstības vadītājs Tjerī Fāvrs norādīja, ka UEFA novērtē LFF centienus gūt Latvijas futbola mājas, labi apzinoties, ka mirklis, kad Latvijas futbolisti varētu palikt bez vietas futbolam, varētu pienākt pat ļoti drīz. Fāvrs skaidroja, ka izstrādātais projekts ir reālistisks, turklāt viņš pauž pārliecību, ka jaunā būve būs viena no modernākajām Baltijas reģionā.

SIA "Arčers" valdes priekšsēdētājs Armands Garkāns uzskata, ka viņa pārstāvētajam uzņēmumam piemīt visas nepieciešamās īpašības, lai paredzēto projektu novestu līdz galam.

Taujāti par to, kā norit stadiona būvei nepieciešamā finansējuma iegūšana, LFF pārstāvji norādīja, ka papildus nepieciešamie miljoni tiks gūti, pateicoties mērķtiecīgām mārketinga aktivitātēm. Pārstāvji noraidīja bažas par to, ka varētu iestāties situācija, kad stadiona būvniecība tiktu pārtraukta līdzekļu trūkuma dēļ.

To apliecināja arī Garkāns, uzsverot to, ka SIA "Arčers" apņēmusies pabeigt celtniecības darbus arī tajā gadījumā, ja līdz konkrētiem termiņiem LFF nebūs ieguvusi visu nepieciešamo summu. Uzņēmums norādīja, ka gatavs gaidīt, līdz LFF sagādās visus nepieciešamos līdzekļus, nepametot projekta realizāciju.

Pirmie darbi būs būvlaukuma sagatavošana, kas nozīmē teritorijā esošās vecās tribīnes nojaukšanu un liekās grunts izvešanu. LFF vēlas pēc iespējas ātrāku darbu sākšanu, tomēr jārēķinās, ka tie var sākties tikai 2016. gada sākumā. Vēlāk tiks izbūvētas tribīņu nesošās konstrukcijas ar mērķi līdz nākamā gada rudenim sagatavot futbola laukuma pamatni. Plānots, ka stadiona būvdarbi tiks pabeigti līdz 2017. gada 31. maijam.

Projekta realizācijai nepieciešami aptuveni 10 miljoni eiro. Patlaban garantēti aptuveni 8,5 miljoni eiro, tātad LFF jāiegūst vēl aptuveni 1,5 miljoni eiro.

Sporta kompleksa rekonstrukcijai paredzēto finansējumu nodrošinās LFF, tostarp no UEFA paredzētajiem līdzekļiem futbola infrastruktūras programmu realizēšanas uzlabošanai turpmākajiem gadiem, kas tikuši apvienoti un novirzīti konkrēti šī projekta realizēšanai.

Sporta kompleksā būs futbola stadions ar aptuveni 5700 skatītāju vietām un visu nepieciešamo infrastruktūru, tostarp paredzēts arī Latvijas futbola muzejs, rehabilitācijas centrs, kafejnīca, sporta laukums apkārtējām skolām, autostāvvieta, LFF birojs. Sporta komplekss pēc tā rekonstrukcijas kļūs par Latvijas futbola mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!