Foto: Optibet Virslīga

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas debitante "Jelgava" trešdien izcīnīja savu otro uzvaru sezonā, ceturtās kārtas mačā mājās ar 2:0 (0:0) pārspējot Salaspils "Super Nova" vienību.

Vārtus jelgavniekiem guva Oskars Rubenis un vienu reizi pretinieki bumbu ieraidīja savos vārtos.

Spēles 11.minūtē pēc Oļega Laizāna teicami izpildītā soda sitiena jelgavniekus no zaudētiem vārtiem glāba vārtsargs Edgars Andrejevs. Arī "Jelgavai" bija iespēja gūt vārtus ar soda sitienu 48.minūtē, taču teicami spēlēja arī "Super Nova" vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs, kurš neitralizēja Ralfa Šitjakova sitienu.

Cīņas 63.minūtē pēc Dāvja Mārča Valmiera piespēles no labās malas Rubenis ieskrēja brīvajā zonā un raidīja bumbu vārtos - 1:0 "Jelgavas" labā. Dažas minūtes vēlāk pēc haosa pie viesu vārtiem jelgavnieki trāpīja pa vārtu stabu un neizmantoja labu iespēju nostiprināt vadību.

Tomēr 72.minūtē, Viktoram Osuagvu piespēlējot uz vārtu priekšu, bumbu savos vārtos iesita Oļģerds Raščevskis, panākdams 2:0 jelgavnieku labā.

Vēl trešdien iepriekšējās sezonas trešās un ceturtās vietas ieguvēju cīņā RFS tiksies ar "Liepāja".

Ceturtdien "Valmiera" savā laukumā tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms", "Riga" - ar "Audu", bet piektdien kārtas noslēgumā "Metta" tiksies ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas augšgalā ar trijās spēlēs gūtiem septiņiem punktiem ir izvirzījusies "Riga", seši punkti ir "Audai" un četras cīņas aizvadījušajai "Jelgavai", pieci punkti - RFS, bet četrus guvusi "Valmiera". Pa trim punktiem ir divas spēles nospēlējušajām "Liepājai" un "Metta", kā arī trīs cīņas aizvadījušajām "Tukums 2000"/"Telms" un "Daugavpilij" un četrus dueļus nospēlējušajai "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!