Foto: F64

Uzvaru "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas turnīra mačā sestdien guva pēdējo trīs sezonu valsts kausa ieguvēja "Jelgava", kas izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja iepriekšējās sezonas čempionus "Liepāju".

Vienīgos vārtus šī mača 71.minūtē guva Boriss Bogdaškins. Jelgavas komandai, skaitot Latvijas kausa izcīņas finālu, šī ir trešā uzvara pēc kārtas.

Zīmīgi, ka abas komandas šo maču noslēdza desmit futbolistu sastāvā, jo pa sarkanajai kartītei nopelnīja Gļebs Kļuškins ("Jelgava") un Oskars Kļava ("Liepāja").

Tikpat kā visu pirmo puslaiku neviena no komandām nespēja radīt nopietnas vārtu gūšanas iespējas, taču viens no "Liepājas" komandas uzbrukumiem pirms pārtraukuma gandrīz bija rezultatīvs, taču jelgavniekus glāba vārtsargs Kaspars Ikstens un vārtu konstrukcija.

Otrajā puslaikā liepājnieki joprojām uzbruka nedaudz biežāk, taču tieši "Jelgava" atklāja šīs spēles rezultātu, kad 71.minūtē pēc aktīvas spēles soda laukumā izcēlās Bogdaškins.

Pamatlaika turpinājumā Kļuškins par savu nesavaldību nopelnīja otro dzelteno kartīti un sekojošu noraidījumu, bet "Jelgavu" vēlreiz no vārtu zaudējuma glāba pārliktnis. Savukārt pašā spēles izskaņā otro dzelteno kartīti saņēma arī Kļava.

Liepājnieki vietējā čempionātā šobrīd piedzīvojuši divus zaudējumus pēc kārtas.

Savukārt "Jelgava", kas maijā jau trešo reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas kausa izcīņā, desmit mačos pagaidām guvusi tikai četras uzvaras. Neveiksmīgs sezonas sākums no galvenā trenera amata lika atkāpties Vitālijam Astafjevam, kura vietā nu stājies lietuviešu speciālists Sauļus Širmelis.

"Liepāja" un "Jelgava" savā starpā tikās jau aprīlī, kad uzvaru viesos ar 1:0 uzvaru guva liepājnieki.

Virslīgas kopvērtējumā ar 22 punktiem desmit spēlēs līderi ir Jūrmalas "Spartaks", bet par vienu punktu tagad atpaliek "Ventspils", kamēr 16 punkti ir "Liepājai". Pirmajam trijniekam ar 13 punktiem seko "Metta"/LU un "Jelgava", kamēr 11 punktus sakrājušas RFS un "Riga". Turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz "Daugavpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!