"Jelgavas" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas turnīra mačā savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar RFS vienību. Tikmēr uzvaras kompensācijas laikā guva "Metta" un Jūrmalas "Spartaks".

RFS vārtus nav guvusi četrus mačus pēc kārtas un ar 0:0 noslēgusi pēdējās trīs spēles, kā dēļ apdraudēta Rīgas komandas līderpozīcija turnīra tabulā.

Pirmajā puslaikā liels pārsvars bija viesiem, vairākas reizes mājinieku vārtu drošību apdraudot bijušajam jelgavniekam Gļebam Kļuškinam. Vienā no spēles epizodēm bumbu no vārtu līnijas izsita "Jelgavas" aizsargs Renārs Rode.

Arī otrajā puslaikā laukumā saimniekoja viesi, taču vārtus gūt nespēja, mačam noslēdzoties bezvārtu neizšķirti.

Rīgas klubs sezonu sāka ar septiņām uzvarām, taču nu punktus zaudējis jau četros mačos pēc kārtas, kas tikai līdz divu punktu atstatumam ļāvis pietuvoties tuvākajai sekotājai kopvērtējuma tabulā "Riga". Savukārt "Jelgava" pamazām iekrāj punktus, jo tā nav zaudējusi piecos mačos pēc kārtas - četri neizšķirti un viena uzvara, kas no pirmā četrinieka liek atpalikt tikai par punktu.

Šī bija pirmā RFS spēle pēc ilgāka pārtraukuma, kad komandā nav neviena diskvalificētā spēlētāja, kamēr "Jelgavai" tieši šī iemesla dēļ nevarēja palīdzēt viens no līderiem Dāvis Indrāns.

Šo komandu pirmā apļa cīņā RFS savā laukumā guva uzvaru ar 2:1.

"Metta" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja "Ventspili", tādējādi pametot pēdējo vietu turnīra tabulā.

Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva 18 gadus vecais aizsargs Normunds Uldriķis, kuram šis bija pirmais precīzais sitiens virslīgā.

Mača rezultāts tika atklāts spēles 52.minūtē, kad pēc Kgotso Masanganes nogāšanas soda laukumā mājinieki tika pie iespējas izpildīt "pendeli". To sita Tamirlans Džamulatdinovs, kurš nekļūdīgi trāpīja vārtos.

Tuvojoties pamatlaika beigām, "Ventspils" izlīdzināja rezultātu - 82.minūtē pēc Pāvela Osipova piespēles no vārtu priekšas precīzi sita Kaspars Svārups. Tiesa, pēdējo vārdu šajā mačā teica "Metta" futbolisti. Kompensācijas laikā uz pretinieku vārtiem tika nopelnīts soda sitiens. To izpildīja Džamulatdinovs, kura sisto bumbu ar galvu vārtos novirzīja Uldriķis, izraudams mājiniekiem uzvaru.

"Metta" bija piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, kamēr diži labāk pēdējos trīs mačos nav klājies ventspilniekiem, kuri paguvuši iekrāt tikai divus punktus. Komandas blāvais sniegums šī mēneša sākumā no galvenā trenera amata lika atkāpties Dejanam Vukičevičam, bet viņa vietu pagaidām ieņems pašmāju speciālists Igors Kļosovs.

"Metta" un "Ventspils" pirmā apļa cīņā uzvaru ar 2:0 guva ventspilnieki.

Jūrmalas "Spartaka" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēlē savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Liepāju". Vēju pilsētas futbolisti pēc "Metta" uzvaras atkāpās uz pēdējo pozīciju kopvērtējuma tabulā.

Uzvaras vārtus mača kompensācijas laika pēdējā minūtē guva Gabriels Šarpentjē.

Šajā mačā lielāks pārsvars un vairāk iespēju bija liepājniekiem, taču viņi savas iespējas neizmantoja, turklāt labi "Spartaka" vārtos spēlēja Vitālijs Meļņičenko. Cīņas galvenie notikumi norisinājās spēles beigās, kad "Spartaka" vienība izrāva uzvaru.

Vispirms trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Jānis Ikaunieks pēc soda sitiena norībināja vārtu stabu. Savukārt kompensācijas laika pēdējā, trešajā, minūtē Viktors Ziemelis, cenšoties atspēlēt savam komandas biedram "Liepājas" rindās, atdeva bumbu Šarpentjē. Francūzis no centra līnijas aizskrēja viens pret pretinieku vārtsargu Valentīnu Raļkeviču, raidot bumbu tīklā.

Šī bija pirmā reize šosezon, kad jūrmalnieki kādu no savām konkurentēm uzņems uz dabīgā laukuma. Tikmēr "Liepāja" turpina slīpēt savu spēli slavenā Latvijas trenera Aleksandra Starkova vadībā. Viņš pie komandas stūres debitēja pagājušajā nedēļā, kad liepājnieki savā laukumā nospēlēja 0:0 ar RFS.

Pirmajā aplī "Spartaks" uzvarēja liepājniekus ar 1:0. Šobrīd gan Liepājas komandai ir neveiksmju josla, jo tā pie uzvaras iepriekšējo reizi tika 9.aprīlī, bet pēc tam piecos mačos iekrāti četri zaudējumi un divi neizšķirti.

Šīs kārtas izspēle noslēgsies pirmdien, kad "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" uzņems čempioni "Riga", bet šo kārtu izlaiž "Daugavpils".

Ar 11 spēlēs gūtiem 24 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 22 punktiem desmit dueļos seko "Riga", trešā ar 16 punktiem desmit spēlēs ir "Daugavpils", bet ceturto vietu ar 14 punktiem deviņos mačos ieņem "Valmiera Glass"/ViA. Tālāk ar 13 punktiem 11 cīņās ir "Ventspils", "Jelgavas" un "Spartaka" komandas, astotā ar deviņiem punktiem 11 dueļos ir "Metta", bet pēdējo vietu ar astoņiem punktiem desmit mačos ieņem "Liepāja".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!