Foto: F64
"Jelgavas" futbolisti sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas desmitās kārtas spēlē savā laukumā guva itin kuriozus vārtus, kas ļāva ar 1:0 (1:0) pārspēt "Ventspils" vienību, kamēr vēl vienā duelī "Riga" savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar līderi Jūrmalas "Spartaks" komandu.

Jelgavā notikušajā mačā mājinieki vadībā izvirzījās spēles 42.minūtē, kad pēc Mārča Oša tāla sāna auta iemetiena bumba nonāca pretinieku soda laukumā, pēc tam izspurdzot starp "Ventspils" vārtsarga Maksima Uvarenko kājām.

Tiesa, lai arī videoatkārtojumā šķita, ka bumba pēc sāna auta iemetiena skārusi vien Uvarenko kāju, spēles protokolā fiksēts, ka vārtus guvis "Jelgavas" komandas kapteinis Valērijs Redjko, kurš pirms tam par bumbu cīnījās gaisa divcīņā.

Pēc mača Mārcis Ošs, kurš šo cīņu iepriekšējā mačā lauzta deguna dēļ aizvadīja ar sejas masku, intervijā "sportacentrs.com TV" atzina, ka Redjko viņam sacījis, ka bumbu ar galvu nav aizskāris.

Spēle aizritēja līdzīgā cīņā. Tās sākumā laba izdevība bija viesu komandai, taču Eduards Tīdenbergs netrāpīja tuvējā vārtu stūrī, savukārt 24. minūtē "Jelgavai" bija nepieciešama piespiedu maiņa, jo Kevins Kaubers cīņā par bumbu ietriecās pretinieku vārtu stabā un guva savainojumu.

Pēc tam "Jelgava" 42. minūtē atklāja rezultātu, atpūtā ejot vadībā ar 1:0. Savukārt otrajā puslaikā jau nedaudz aktīvāka bija "Ventspils" komanda, kurai bija vairākas labas izdevības izraut neizšķirtu, taču tās netika izmantotas.

Pirmajā abu komandu duelī šosezon "Jelgava" izbraukumā izcīnīja uzvaru ar 2:1. Zīmīgi, ka tas šobrīd ir ventspilnieku vienīgais zaudējums šogad, ņemot vērā arī Latvijas kausa spēles. Jau vēstīts, ka "Ventspils" 17. maijā tika pie Latvijas kausa, finālā pārspējot "Riga" vienību.

"Ventspils" komandai šobrīd ir labākā aizsardzība virslīgā, jo desmit maču laikā ielaisti tikai pieci vārti, taču trīs no tiem bijuši tieši pret jelgavniekiem. Kopš iepriekšējās spēles pret "Jelgavu" Kurzemes klubs sešās cīņās izcīnīja divas uzvaras un četras reizes spēlējis neizšķirti, taču tagad cieta otro neveiksmi turnīrā.

Tikmēr Rīgas Tehniskās universitātes stadionā aizvadītajā cīņā starp "Riga" un "Spartaks" komandām rezultāts tika atklāts 25. minūtē, kad no soda laukuma precīzs bija jūrmalnieku komandas kapteinis Edgars Gauračs, kuru pretinieki bija atstājuši vienatnē.

Šī mača ppirmajā dālā pārsvars bija valsts čempionei no Jūrmalas, taču spēles 50. minūtē "Riga" ieguva teicamu iespēju panākt neizšķirtu, jo sāncenši savā soda laukumā nogāza Ēriku Punculu. "Pendeli" realizēja Renē Miheličs, atjaunojot neizšķirtu.

Turpinājumā laukumā ritēja līdzīga spēle, abām komandām neizmantojot vairākas labas iespējas, cīņai tā arī noslēdzoties 1:1.

Jau ziņots, ka desmitās kārtas ievadā "Liepāja"/"Mogo" piektdien izbraukumā ar 2:1 pieveica turnīra pastarīti "Babīti"/"Dinamo". Savukārt svētdien kārtas noslēgumā RFS uzņems "Metta"/LU futbolistus, turklāt, iespējams, mājinieku rindās šajā mačā laukumā varētu doties Aleksandrs Cauņa.

Virslīgas kopvērtējuma vadībā ar 21 punktu atrodas Jūrmalas "Spartaks" komanda, kam ar 19 punktiem seko "Liepāja"/"Mogo". Tikmēr 18 punktus ieguvusi "Jelgava", bet ar 16 punktiem tai seko "Riga", no kuras par diviem punktiem atpaliek "Ventspils".

Pie desmit punktiem tikusi RFS, kas par diviem punktiem apsteidz "Metta"/LU vienību, kamēr turnīra tabulu noslēdz "Babīte"/"Dinamo", kas tikusi pie diviem punktiem.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!