Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā mājinieki "Jelgava" sestdien cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Daugavpils "Daugavu".

Maču aktīvāk aizvadīja jelgavnieki, taču rezultātu atklāja sāncenši - desmitajā minūtē izcēlās pieredzējušais Jevgēņijs Kosmačovs. Dažas minūtes vēlāk "Jelgavai" bija teicama iespēja izlīdzināt rezultātu, taču 11 metru soda sitienu nerealizēja Valerijs Redjko.

Mājinieki turpināja uzbrukt arvien aktīvāk, lai gūtu vismaz vienus vārtus, kas arī izdevās. Pēc kārtējā "Jelgavas" uzbrukuma un centrējuma 77.minūtē bumbu savos vārtos neveiksmīgi raidīja "Daugavas" gruzīnu aizsargs Bidžina Cincadze. Jelgavnieki arī pēc izlīdzināšanas turpināja kontrolēt mača gaitu, taču gūt uzvaras vārtus viņiem tā arī neizdevās.

Abas komandas iepriekš tikās martā, kad Daugavpilī jelgavniekiem izdevās triumfēt ar 2:1.

Kā zināms, "Jelgava" šonedēļ otro reizi vēsturē ieguva Latvijas kausu.

Tikmēr citā mačā pašreizējā Latvijas čempione un neapstrīdama virslīgas līdervienība "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 (1:0) apspēlēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistus.

"Ventspils" futbolisti vadībā izvirzījās jau dueļa otrajā minūtē, kad rezultātu atklāja aizsargs Kaspars Dubra, taču turpinājumā mājiniekiem diez ko labi neklājās ar vārtu gūšanas iespēju izmantošanu. Par spīti tam kurzemnieki tomēr otrajā puslaikā dubultoja rezultāta starpību, kad izcēlās krievu uzbrucējs Vadims Jančuks.

Abas komandas iepriekš 30.martā, kad izbraukumā pārāki arī ar 2:0 bija ventspilnieki.

"Ventspils" joprojām ir vienīgā komanda virslīgā, kas šosezon cīnās bez zaudētiem punktiem - uzvaras visās 12 spēlēs un pārliecinoši iekarota turnīra tabulas pirmā vieta. Tikmēr "Metta"/LU futbolistiem klājies krietni plānāk, sezonas gaitā tiekot tikai pie viena panākuma 13 mačos, bet kopumā piedzīvoti jau desmit zaudējumi.

Kārtas izspēle turpināsies sestdienas vakarā, kad turnīra jaunpienācēja "Daugavpils" savā laukumā tiksies ar "Liepāju".

Iepriekšējais abu komandu duelis turpat Latgales galvaspilsētā noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1.

Jau vēstīts, ka šīs 12.kārtas izspēle iesākās piektdien, kad Rīgas "Daugava" ar 3:0 apspēlēja finansiālās problēmās nonākušo "Jūrmalu". Kārta noslēgsies svētdien, kad Jūrmalas "Spartaks" uzņems Rīgas "Skonto".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamiem 36 punktiem 12 cīņās ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 24 punktiem desmit spēlēs seko "Skonto". Pa 23 punkti 12 mačos ir Daugavpils "Daugavai", bet 22 punkti 11 cīņās ir "Liepājai", bet "Jelgava" ar 18 punktiem ieņem piekto pozīciju.

Ar 11 punktiem 11 mačos sesto vietu ieņem "Daugavpils", bet Rīgas "Daugava" ar desmit punktiem ir septītā, bet vēl par punktu mazāk ir "Spartaks" vienībai. Tikmēr pa pieciem punktus iekrājušas "Jūrmala" un "Metta"/LU.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!