Foto: LETA

Par neizpildītām saistībām attiecībā pret Horvātijas klubu, no kura iegūts spēlētājs Jakovs Biljans, futbola klubam "Jelgava" liegts sastāvam pieteikt jaunu spēlētājus, otrdien paziņojusi Latvijas Futbola federācija (LFF).

LFF vēsta, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) 24.oktobrī lēmusi, ka "Jelgavas" komandai par spēlētāja Biljana piesaisti jāsamaksā kompensācija Horvātijas klubam "Lokomotiva".

Jelgavnieki to līdz šim nav izdarījuši, bet 16.decembrī iesniedza skaidrojumu no savas puses.

LFF Disciplinārlietu komiteja (DK) šī iemesla dēļ lēmusi, ka "Jelgavai" jāpiešķir jaunu spēlētāju reģistrācijas liegums, kas attieksies uz tuvākajiem trim futbolistu reģistrācijas periodiem. Aizliegums attiecas gan uz vietējiem, gan ārzemju futbolistiem, kā arī starptautiskām pārejām.

"Jelgava" no aizlieguma atbrīvosies, kad būsi pilnā apjomā izpildīs FIFA iepriekš pieņemto lēmumu.

Tikmēr "lielajam strīdam" starp "Valmieras" futbola komandu un trim spēlētājiem - Vitālijs Jagodinskis, Andrijs Kožuhars un Mikola Musoļitins - likts punkts, jo klubs nokārtojis finansiālās saistības ar futbolistiem, norāda LFF DK.

Jau ziņots, ka novembrī LFF DK izskatīja bijušo "Valmiera" kluba spēlētāju Vitālija Jagodinska, Andrija Kožuhara un Mikola Musoļitina iesniegumus par 7.septembra LFF Spēlētāju statusa un pāreju komitejas (SSPK) un 16.oktobra LFF Apelāciju komitejas (AK) lēmuma neizpildi.

LFF DK, iepazīstoties ar spēlētāju iesniegumiem un kluba rakstiskiem paskaidrojumiem, kā arī uzklausot spēlētāju pārstāvi un "Valmiera" kluba pārstāvi, konstatēja, ka Vidzemes komanda nav izpildījusi LFF SSPK lēmuma punktu attiecībā uz darba samaksas izmaksu Kožuharam.

LFF DK decembra sākumā noteica "Valmierai" par pienākumu divu nedēļu laikā izmaksāt Kožuharam darba algu, kas sākotnēji netika izdarīts, tāpēc komandai turnīra tabulā nācās šķirties no trim punktiem, kas gan galējo vietu sadalījumu neiespaidoja.

"Riga" šajā sezonā jau trešo gadu pēc kārtas izcīnīja uzvaru virslīgas čempionātā, bet "Liepāja" ieguva Latvijas kausu. Virslīgā otro vietu izcīnīja RFS, bet pirmo reizi pie godalgām tika "Valmieras" futbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!