Foto: F64

Valsts vicečempione "Jelgava" svētdien palika deviņu spēlētāju sastāvā un "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā cīņā ar rezultātu 0:3 (0:1) savā laukumā kapitulēja "Riga" vienībai.

Spēles 37. minūtē jelgavniekus mazākumā atstāja Artis Lazdiņš, kurš rupji pārkāpa noteikumus pret Hiziru Apajevu, bet jau nākamajā uzbrukumā viesus ar sitienu vārtu devītniekā vadībā izvirzīja Ēriks Punculs.

Ar to gan mājinieku neveiksmes nebeidzās, jo 56. minūtē par spērienu Valērijam Šabalam noraidīts tika arī horvātu centra aizsargs Ante Bakmazs un puslaika vidū vārtus īsā laikā iesita Apakevs un Šabala, nodrošinot rīdziniekiem panākumu.

Zīmīgi, ka jelgavniekiem diskvalifikācijas dēļ joprojām nevarēja palīdzēt kapteinis Gints Freimanis.

"Riga" komanda nav zaudējusi jau piecos mačos pēc kārtas, tomēr nesen amatu zaudēja tās galvenais treneris Vladimirs Volčeks, kura vietā pašlaik kā amata izpildītājs ir pieredzējušais Mihails Koņevs. "Riga" trešdien Latvijas kausa pusfināla pirmajā cīņā ar 2:0 pārspēja valsts čempioni Jūrmalas "Spartaku", bet virslīgā pirms nedēļas ar 1:0 uzvarēja RFS vienību.

Ziņots, ka vēl vienā spēlē svētdien "Ventspils" komanda savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) apspēlēja sezonu ļoti neveiksmīgi sākušo RFS vienību.

Vienīgos vārtus 64. minūtē pēc stūra iesita nigēriešu talants Tosins Ajeguns. Spēles beigās RFS aktīvi uzbruka un pēdējā uzbrukumā arī trāpīja pa pārliktni, bet rezultāts vairs nemainījās.

Ajeguns trijos virslīgas mačos iesitis piecus vārtus un dala turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu ar "Spartaka" krievu leģionāru Jevgēņiju Kozlovu.

Abas komandas tikās otro reizi šonedēļ un pēc dažām dienām tām plānota vēl viena cīņa - trešdien Latvijas kausa izcīņas pusfināla pirmā cīņa Kauguros noslēdzās neizšķirti 1:1, bet nākamajā nedēļā tās Ventspilī tiksies kausa atbildes mačā.

Kaut vismaz punktu RFS komanda ieguvusi pusē no šī gada virslīgas spēlēm, tā kopvērtējumā ir vien sestajā pozīcijā, kamēr "Ventspils" cieši seko kopvērtējuma līderei Jūrmalas "Spartaks".

Vēstīts, ka sestdien sestās kārtas pirmajos divos mačos valsts čempione Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 3:1 uzvarēja 2015.gada Latvijas labāko klubu "Liepāja"/"Mogo", bet "Metta"/"Latvijas Universitāte" ar 2:1 pārspēja virslīgas debitanti un šīs sezonas pastarīti "Babīte"/"Dinamo", turklāt totalizatoru likmju monitoringa kompānija "Federbet" atkal paudusi publiskas aizdomas, ka šī cīņa varētu būt neatļauti ietekmēta.

Virslīgas kopvērtējumā pēc sešām kārtām līdere ar 13 punktiem ir "Spartaks", kurai ar 11 punktiem tagad seko "Ventspils" un "Riga", kamēr deviņus punktus iekrājusi "Jelgava". Pie septiņiem punktiem tikušas "Metta"/LU, RFS un "Liepāja"/"Mogo" vienības, kamēr turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!