Foto: F64

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komanda "Jelgava" sestdien savā pirmajā pirmssezonas pārbaudes spēlē piekāpās pagājušās sezonas Lietuvas trešajai spēcīgākajai vienībai "Trakai", kamēr "Riga" un "Metta"/"Latvijas Universitāte" gatavošanos sāka ar zaudējumiem zemāka līmeņa vienībām.

Jelgavnieki spēlē Viļņā piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 0:2 (0:1). Pirmie vārti tika ielaisti pirmā puslaika vidū, bet otro reizi pretinieki spēles beigu daļā izcēlās pretuzbrukumā.

Šajā mačā "Jelgavai" nelielu savainojumu dēļ nepiedalās Artis Lazdiņš, Andrejs Kiriļins un Marks Kurtišs. Zīmīgi, ka "Trakai" sastāvā ir 2008.gada Eiropas čempionāta bronzas ieguvējs un kādreiz Liverpūles "Everton" vienību pārstāvējušais Dinijars Biļaļetdinovs.

Ar šo spēli "Jelgava" uzsākusi divu mēnešu garu pārbaudes spēļu ciklu, kas noslēgsies ar trim cīņām jaunizveidotā virslīgas kausa ietvaros. Starpsezonā "Jelgavas" galveno komandu skārušas ievērojamas spēlētāju un administrācijas sastāva izmaiņas, sastāvu pametot vairākiem kluba vēsturē ļoti nozīmīgiem futbolistiem, bet viņu vietā nākot Liepājas futbola audzēkņiem Andrim Krušatinam un Markam Kurtišam. Tiek baumots, ka "Jelgavas" sastāvu varētu papildināt arī vairāki līdzšinējie "Ventspils" futbolisti. Tāpat vienība pagarinājusi sadarbību ar pieredzējušiem Arti Lazdiņu, Maksimu Rafaļski un Alanu Siņeļņikovu. "Jelgavas" futbola klubā paliks arī Valērijs Redjko.

Nākamajā pārbaudes spēlē "Jelgavai" pēc nedēļas ieplānots spēkoties ar Lietuvas ceturto spēcīgāko vienību "Jonava".

Citā spēlē sestdien "Metta"/LU komanda ar 4:1 (2:0) droši pieveica "komanda.lv" pirmās līgas vienību "Alberts".

Spēli aktīvāk iesāka "Metta"/LU, vairāk kontrolējot bumbu, taču pirmo sitienu pa vārtiem izdarīja nosacītie pretinieki, bet Dāvis Ošs vārtos darbojās droši. Turpinājumā virslīgas komandas iniciatīva pieauga un jau 14.minūtē bumba pēc Renāra Varslavāna sitiena pirmoreiz nonāca vārtos, taču tika fiksēts aizmugures stāvoklis.

"Metta"/LU bija vēl vairākas labas iespējas un 31.minūtē beidzot arī rezultāts tika atklāts, kad Vladislavs Fjodorovs no soda laukuma vidus panāca 1:0. Savukārt 42.minūtē rezultāts tika dubultots, kad Varslavāns no vārtu priekšas guva savus pirmos vārtus meistarkomandas rindās.

Otrajā puslaikā turpinājās spēle uz vieniem vārtiem un 56.minūtē Gatis Kalniņš pēc Riharda Ozoliņa centrējuma ar galvu sita bumbu vārtos, panākot 3:0. Kaut arī turpinājumā daudz vairāk uzbruka "Metta"/LU, 66.minūtē pēc rikošeta rezultāta starpību samazināja "Alberts" futbolisti, precīzam esot Mārtiņam Remesam.

Punkts mačam tika pielikts 75.minūtē, kad Jēkabs Lagūns panāca 4:1, pielabojot Bensona Fazili raidījumu vārtu virzienā.

Nākamajā sestdienā "Metta"/LU uzņems Igaunijas komandu Tallinas "Kalev".

Savukārt "Riga" komanda sestdien RTU mākslīgā seguma laukumā ar rezultātu 4:0 (4:0) apspēlēja kluba dublierus. Visi vārti tika gūti pirmajā puslaikā, pa reizei izceļoties Romānsam Mickevičam, Oļegam Laizānam un Ērikam Punculam, bet vienu bumbu dublieri raidīja savos vārtos.

"Pirmā spēle šajā gadā. Gribējām paskatīties, kā futbolisti izskatās uz slodžu fona. Esam labi pastrādājuši, slodzes nav bijušas mazas. Futbolistiem iespēja uzspēlēt uz lielā laukuma. Vienalga gan bija vairākas taktiskas lietas, kuras vēlējāmies pārbaudīt un paskatīties, kā tas strādā. Spēle svaigā gaisā, domāju, ka abām pusēm šis bija noderīgs mačs," paudis "Riga" vienības treneris/analītiķis Ivans Visockis. "Uzreiz ieguvām pārsvaru, izveidojām daudz momentus un ātri guvām četrus vārtus. Par otro puslaiku var uzslavēt dublierus, kuri labi cīnījās, bija motivēti un arī vārtsargam bija vairākas lieliskas epizodes. Dublieriem ši noteikti bija vērtīga pieredze, bet, kā jau teicu, ieguvējas no šīs spēles bija abas komandas."

"Riga" nākamajā sestdienā tiksies ar Lietuvas vienību Klaipēdas "Atlantas", kas 2017. gada sezonas čempionātā ierindojās piektajā vietā. To nesen papildināja Latvijas futbolisti Gints Freimanis un Pāvels Doroševs.

Savukārt jau 28.janvārī vienība lidos uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kur aizvadīs divas pārbaudes spēles, pēc kā sekos sagatavošanās posma galvenā daļa Kipras pilsētā Pafā.

Kā vēstīts, piektdien pirmo pārbaudes spēli aizvadīja arī RFS vienība, kas, pateicoties debitanta Arta Jaudzema un Roberta Uldriķa rezultativitātei, viesu laukumā ar 4:3 (2:0) pārspēja Lietuvas vienību Marijampoles "Sūduva". Pirmajā puslaikā divus vārtus iesita Jaudzems, kuram šis bija debijas mačs RFS vienībā, bet otrajā puslaikā viņam divas reizes arī piebalsoja Uldriķis un Rīgas vienība izvirzījās vadībā ar 4:0, tomēr pēdējās 12 minūtēs ielaida trīs vārtus, kas gan neliedza noturēt uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!