Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Jelgavas" futbola komanda Latvijas kausa izcīņas pusfināla mačā sestdien ar rezultātu 2:0 (0:0) pieveica "Liepāju", otro gadu pēc kārtas sasniedzot sacensību titula maču.

Pēc nerezultatīva pirmā puslaika, otrajā spēles daļā pārsvars piederēja mača saimniecei "Jelgavai", kas to pierādīja arī rezultātā. Sākotnēji 76.minūtē pēc Ginta Freimaņa piespēles izcēlās Boriss Bogdaškins, kurš bija precīzs no kreisās malas, bet 87.minūtē nigērietis Ismails Musa izgājienā pret vārtiem panāca 2:0.

"Jelgava" ir pašreizējā Latvijas kausa glabātāja, pērn nozīmīgo trofeju izcīnot otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Līdz ar to "Liepājai", lai tiktu pie dalības jaunās sezonas UEFA Eiropas līgas sacensībās, jācer, ka Jūrmalas "Spartaks" neiegūs Latvijas kausu. Tomēr arī tad "Liepājai", kurai šī ir tikai otrā sezona, būs jāsaņem īpaša Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) atļauja.

Abas komandas savā starpā šosezon tikās jau 10.aprīlī, kad "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta spēlē Olainē pārāki ar 2:1 bija "Liepāja" pārstāvji. Šajā mačā nopietnā savainojumā iedzīvojās "Jelgava" uzbrucējs Artis Jaudzems, kuram pēc sadursmes ar pretinieku aizsargu Pāvelu Mihadjuku tika konstatēts lauzts deguns un galvaskausa pamatnes lūzums. Savukārt pagājušās sezonas Latvijas čempionātā četrās tikšanās reizēs pie trim panākumiem tika "Jelgava".

Zīmīgi, ka jelgavnieki un liepājnieki arī pagājušās sezonas Latvijas kausa izcīņas turnīrā savā starpā spēkiem mērojās tieši pusfinālā, kad "Jelgava" uzvarēja savā laukumā papildlaikā ar rezultātu 1:0.

"Jelgavai" iepriekš nemaz nebija jādodas laukumā Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, jo no dalībnieku vidus tika svītrota Rīgas "Daugava". Tikmēr "Liepāja" spriedzes pilnā cīņā ar 2:1 pārspēja Rīgas "Skonto".

Svētdien norisināsies otra Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēle, kurā Jūrmalas "Spartaks" komanda Kauguru vidusskolas stadionā uzņems valsts čempionus "Ventspils".

Latvijas kausa fināls plānots 20.maijā.

Pagājušā gada maijā notikušajā finālā "Jelgavas" futbolisti pēcspēles sitienu sērijā Zemgales Olimpiskā centra stadionā uzvarēja "Skonto". Jelgavnieki Latvijas kausā triumfēja otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē un ieguva ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!