Foto: PantherMedia/Scanpix

Svarīgu punktu Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 21.kārtas spēlē svētdien ieguva "Jelgavas" komanda, kas izbraukumā cīnījās 0:0 (0:0) ar pagājušās sezonas spēcīgāko komandu Daugavpils "Daugava".

Spēles gaitā abām komandām bija labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr nevieni vārti tā arī netika gūti.

Pirmajā aplī abu komandu savstarpējā mačā "Daugava" uzvarēja jelgavniekus savā laukumā ar 2:1, bet otrajā aplī viesos triumfēja ar 3:0.

"Jelgavas" komanda vienīgo uzvaru šosezon guvusi vēl maija vidū, bet iepriekšējā kārtā ar neizšķirtu 2:2 pret "Jūrmalu" pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Savukārt Daugavpils klubs pēc trim pēc kārtas gūtām uzvarām nu jau pēdējās trijās kārtās nav guvis vārtus un iekrājis tikai divus punktus.

Noslēdzošajā kārtas cīņā plkst.19 Rīgas "Daugava" savā laukumā - "Daugavas" stadionā - spēkosies ar Jūrmalas komandu "Spartaks".

Pirmajos divos apļos abas komandas tikās Jūrmalā, kura rīdzinieki tika pie uzvaras ar 1:0 un cīnījās neizšķirti 0:0.

Rīgas klubs iepriekšējos trīs mačos iekrājis pa vienai uzvarai, neizšķirtam un zaudējumam, bet "Spartaks" bez uzvarām ir četrās cīņās pēc kārtas, kurās gūts tika viens punkts.

Kā zināms, šī virslīgas kārta iesākās piektdien, kad fantastisku izglābšanos veica viena no virslīgas pastarītēm "Metta"/"Latvijas Universitāte", kas atspēlējās no 0:2, divu minūšu laikā gūstot divus vārtus, un spēlēja neizšķirti 2:2 ar "Skonto". Savukārt sestdien "Ventspils" komanda Kurzemes derbijā izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Liepājas metalurga" vienību, bet Slokas stadionā "Jūrmala" cīnījās 0:0 ar Ilūkstes NSS komandu.

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 21 spēlē iekrājusi 51 punktu, bet "Ventspils" ar diviem mačiem rezervē atpaliek par sešiem punktiem. Pa 38 punktiem 20 spēlēs tagad ir Rīgas "Daugavas" un Daugavpils "Daugavas" komandām, piekto pozīciju ar 29 punktiem 20 spēlēs ieņem "Liepājas metalurgs" komanda, bet tai piecus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks", kas aizvadījis 20 cīņas.

"Jūrmala" ar 20 punktiem 20 mačos ir septītā, 12 punkti 21 spēlē ir "Metta"/LU futbolistiem, bet tikpat punktu 20 cīņās ir Ilūkstes NSS spēlētājiem. Savukārt kopvērtējumu ar deviņiem punktiem 21 spēlē noslēdz "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!