Foto: F64

Kaut Slovākijas vienības Bratislavas "Slovan" futbolisti ir ar ļoti spēcīgu līgu pieredzi, Latvijas kausa ieguvēja "Jelgava" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā darbojusies pārliecinoši un pelnīti sasniegusi trešo kārtu, uzskata vienības galvenais treneris lietuvietis Sauļus Širmelis.

Jau vēstīts, ka "Jelgava" ceturtdien pārrakstīja kluba vēsturi un pārvarēja kvalifikācijas otro kārtu, atbildes mačā ar 3:0 (1:0) uzvarot Slovākijas titulētāko komandu Bratislavas "Slovan" un arī divu spēļu summā triumfējot ar 3:0.

""Slovan" nebija vienkārši pretinieki, bet gan spēlētāji ar spēcīgu līgu pieredzi un pat Pasaules kausa dalībnieki. Savukārt mēs bijām labāka komanda, jo guvām trīs vārtus," pēc atbildes mača izteicās Širmelis. "Ja pirmajā puslaikā viņiem bija kādas iespējas, otrajā puslaikā jau tikpat kā momenti nebija. Savukārt mums otrajā puslaikā bija ļoti daudz iespēju."

Pēc pirmā puslaika "Jelgava" bija vadībā ar 1:0, bet Širmelis uzsvēra, ka vienība nedrīkstēja nosēsties aizsardzībā. "Ja domāsim par rezultāta noturēšanu, ielaidīsim savējos vārtos. Spēlētāji arī tā darīja - mēģināja gūt vārtus. Guvām trīs vārtus, bet 180 minūtēs nevienus neielaidām, tas daudz ko nozīmē."

Pēc spēles Bratislavā jelgavnieki svētdien, sākot aizstāvēt šogad izcīnīto Latvijas kausu, astotdaļfināla cīņā grūtā mačā papildlaikā ar 2:0 uzvarēja titulēto Rīgas "Skonto".

"Pret Skonto spēlēja četri futbolisti no pamatsastāva, turklāt viņi guva dažādas traumas. Daniils Turkovs šodien bija gatavs spēlēt uz dažām minūtēm, bet Abdulaja Dialo noraidījums nedaudz pamainīja situācija," Širmelis atgādināja, ka nākamajā spēlē jelgavniekiem būs jāiztiek bez Dialo, kurš otrās spēles izskaņā nopelnīja nevajadzīgu sarkano kartīti. "Nedrīkst rīkoties tā kā Dialo nospēlēja mača beigās. Taču arī tiesnešiem šajās situācijās vajag reaģēt - spēlētājiem tur nav ko darīt, tas jārisina tiesnešiem."

UEFA Eiropas līgas trešajā kārtā jelgavniekiem pretim stāsies Izraēlas trešā spēcīgākā vienība Jeruzalemes "Beitar", kas atbildes mačā izbraukumā ar 2:3 (2:2) piekāpās Kipras vienībai Nikosijas "Omonia", tomēr divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 3:3 un "Beitar" nākamajā kārtā iekļuva, pateicoties izbraukumā iesistajiem vārtiem.

Trešās kārtas spēles tiks izspēlētas 28. jūlijā un 4. augustā. Pirmo maču jelgavnieki aizvadīs savā laukumā, bet cīņa notiks "Skonto" stadionā Rīgā, jo Zemgales Olimpiskais centrs neatbilst prasībām.

"Jelgava" savā jaunāko laiku vēsturē Eirokausos spēlē ceturto reizi un pērn pirmoreiz pārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, kad pārspēja bulgāru vienību Lovečas "Litex". Savukārt tagad tikusi pie vēsturiska panākuma un pirmoreiz tikusi līdz trešajai kārtai.

Kāda Latvijas komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā iekļuvusi pirmoreiz kopš 2013. gada, kad to paveica "Ventspils".

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!