Foto: F64
Nīderlandes speciālistam Antonam Jorem Latvijas U-21 futbola izlases trenēšana ir kārtējais izaicinājums, par kuru viņš ir ļoti pateicīgs un pagodināts, pirmdien preses konferencē izteicās speciālists.

Jore Latvijas U-21 izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts pagājušā gada novembra beigās, un janvāra otrajā pusē paredzētais Sadraudzības kausa turnīrs būs viņa pirmais pārbaudījums amatā.

Iepriekš Latvijas U-21 futbola izlasi vadīja Mihails Zemļinskis, kurš oktobra vidū pēc abpusējas vienošanās savu darbu pārtrauca.


Galvenie iemesli tādam lēmumam bija Latvijas U-21 izlases parādītie neapmierinošie rezultāti 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kurā valstsvienība Zemļinska vadībā piedzīvoja četrus zaudējumus pirmajās četrās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 0:13.

Nākamās divas spēles Eiropas čempionāta atlases ciklā Latvijas izlase aizvadīs jūnijā, kad izbraukumā tiksies ar Francijas un Kazahstānas nacionālajām valstsvienībām.

"Pēc 18 gadus ilgas spēlētāja karjeras 37 gadu vecumā sāku strādāt kā treneris, sākot ar pavisam maziem bērniem," preses konferencē izteicās Jore. "Uzskatu, ka trenerim savā karjerā jāiziet cauri visai vecumu hierarhijai, lai spētu runāt visiem saprotamā valodā. Pēc trenera karjeras dzimtenē esmu strādājis Katarā, Kazahstānā un visās trijās Baltijas valstīs."

"Man šis ir kārtējais izaicinājums, par kuru esmu ļoti priecīgs un pagodināts," teica Jore. "Kopā ar izlasi esmu bijis trijos treniņos, un esmu pamanījis, ka šie futbolisti ir atvērti un vēlas klausīties manis teiktajā. Tas ir ļoti svarīgi komandas kopējai disciplīnai, kas arī būs galvenais, pie kā strādāsim, jo fiziski spēlētāji ir labi sagatavoti."

Jore atzina, ka Latvijas U-21 izlases spēlētāji ir pietiekami meistarīgi, lai arī sportiskie rezultāti būtu labāki nekā līdz šim.

"Skatīsimies, kā viņi kopīgi attīstīsies, un centīsimies spēlētājiem dot pārliecību par saviem spēkiem. Laukumā mums vienmēr jādodas ar mērķi uzvarēt," atzina Jore.

"Lai arī kopējais futbola stils Nīderlandē ir atšķirīgs, arī Latvijā varam pārņemt pozitīvo attieksmi pret futbolu. Pat ja spēlētājiem nesanāk kāda konkrēta lieta, likšu viņiem to atkārtot un nepadoties, jo kļūdas ir futbola sastāvdaļa," izteicās Jore.

Latvijas U-21 izlases galvenā trenera palīgi paliks tie paši - lietuvietis Sauļus Cekanavičs un Jānis Intenbergs.

Jore palīdzēs darbā arī ar pārējo vecumu Latvijas izlasēm - no U-15 līdz U-19.

"Jore ir atbraucis no futbola valsts, kur smēlies pieredzi gan kā profesionāls spēlētājs, gan kā treneris," preses konferencē teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. "Šis ir atbildīgs darbs, jo strādājam ar jaunatni, kas agri vai vēlu ienāks mūsu nacionālajā izlasē. Tāpēc mums visiem ir ļoti svarīgi, kādi šie spēlētāji būs. Vēlamies likt akcentu tieši uz futbolu, izmantojot trenera pieredzi. Tas mūs noteikti uzvedīs uz pareizā ceļa."

"Šo Eiropas čempionāta atlases ciklu sākām ļoti neveiksmīgi, tāpēc bija jārīkojas situācijas uzlabošanas labad. Vietējo speciālistu vidū piemērotu kandidātu neatradām," par Zemļinska atlaišanu un Jores nolīgšanu izteicās Mežeckis.

Latvijas U-21 izlases kandidātu sarakstā iekļauti četri vārtsargi, deviņi aizsargi, astoņi pussargi un seši uzbrucēji, savukārt uz Sadraudzības kausu Sanktpēterburgā dosies 22 futbolisti.

Sadraudzības kausā šogad pirmoreiz piedalīsies nevis nacionālo čempionātu klubu, bet 12 valstu U-21 izlases.

Latvijas valstsvienība turnīrā tika ielozēta vienā apakšgrupā ar Kirgizstānas, Moldovas un Ukrainas futbolistiem. Apakšgrupu turnīra spēles risināsies no 19. līdz 23.janvārim, spēles par vietām sāksies 24.janvārī, bet finālspēle paredzēta 29.janvārī.

Latvijas U-21 izlases kandidātu saraksts Sadraudzības kausam:

vārtsargi - Igors Serkovs ("Jūrmala-VV"), Kristaps Dzelme (Viļņas "Kruoja", Lietuva), Valentīns Raļkēvičs ("Ventspils"), Artūrs Vaičulis (bez kluba);

aizsargi - Kirils Ševeļovs, Vitālijs Maksimenko, Kaspars Dubra, Vjačeslavs Isajevs (visi "Skonto"), Antons Kurakins ("Ventspils"), Dmitrijs Daņilovs, Aleksandrs Baturinskis (abi "Jelgava"), Rūdolfs Puķītis, Romāns Rožkovskis (abi "Metta"/LU);

pussargi - Andrejs Siņicins, Artūrs Karašausks (abi "Skonto"), Artjoms Zotovs, Edgars Vardanjans (abi "Metta"/LU), Konstantīns Budilovs (Jūrmalas "Spartaks"), Boriss Bogdaškins ( "Jelgava"), Arevšats Hačatrjans ("Gulbene"), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija);

uzbrucēji - Elvis Stuglis, Armands Pētersons, Alans Siņeļņikovs (visi "Skonto"), Aleksandrs Kļimovs ("Jelgava"), Valērijs Čistjakovs ("Kruoja"), Eduards Višņakovs ("Ventspils").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!