Foto: F64

Latvijas izlases un futbola kluba "Liepāja" aizsargs Raivis Andris Jurkovskis pievienojies Īrijas augstākās līgas klubam "Dundalk", kas 14 reizes kļuvis par valsts čempioniem, ziņo klubs.

Jurkovskis līgumu ar "Dundalk" parakstījis kā brīvais aģents, jo 24 gadus vecajam liepājniekam beigušās līgumsaistības ar FK "Liepāja", minēts "Dundalk" paziņojumā.

"Raivis var spēlēt gan kā centra aizsargs, gan abās malās," izsakās Īrijas kluba galvenais treneris Filipo Džiovanoli. "Viņš ir ļoti labs spēlētājs, kurš ir stiprs, ātrs un piekopj fizisku spēli. Viņš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem spēlētājiem Latvijā. Kad sākām viņam sekot līdzi, mums nebija šaubu, ka viņš ir īstais spēlētājs mūsu komandai."

"Dundalk" vienība 2020. gadā izcīnīja trešo vietu Īrijas čempionātā, bet vēl iepriekšējās piecās sezonās četras reizes atzīmējās ar zelta godalgām.

Klubs gaidāmajā sezonā startēs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, bet 2019. gada vasarā tas Čempionu līgas atlases pirmajā kārtā izslēdza "Riga" FC, atbildes spēlē "Skonto" stadionā uzvarot 11 metru soda sitienos.

Raivis Jurkovskis valstsvienības rindās debitēja 2018. gadā, ar laiku kļūstot par stabilu izlases pamatsastāva kreisās malas aizsargu. Futbolists, kurš jaunībā spēlēja arī malējā pussarga pozīcijā, aizvadījis 13 spēles Latvijas izlasē, bet lielāko daļu karjeras pavadījis FK "Liepāja" rindās, kluba labā 118 spēlēs gūstot desmit vārtus.

Šī būs pirmā Jurkovska pieredze ārzemēs. Karjeru futbolists iesāka "Liepājas Metalurgs" komandā, bet vienu sezonu pavadījis arī īrē futbola klubā RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!