Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta otrās kārtas mačā sestdien "Jūrmala" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Rīgas "Daugavu".

Abas komandas tādējādi ieguvušas savus pirmos punktus šosezon.

Spēles pēdējās minūtēs par otro dzelteno kartīti no laukuma tika noraidīts mājinieks Dmitrijs Halvitovs, tomēr jau pāris minūtes vēlāk "Jūrmala" par spēli soda laukumā ar roku nopelnīja 11 metru soda sitienu, kuru realizēja spāņu pussargs Huans Manuels Ernandess Sančess jeb Huanma.

Tomēr "Daugavas" komanda atlikušajā laikā spēja panākt dramatisku izlīdzinājumu, kad kompensācijas laika pēdējās sekundēs izcēlās lietuvietis Tads Markēvičs.

Tāpat sestdien divu pirmās kārtas pārsteigumu autoru savstarpējā mačā BFC "Daugavpils" komanda savā "Celtnieks" stadionā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Liepāju".

Spēles pašā sākumā viesus vadībā izvirzīja Kristaps Grebis, bet mājiniekiem neizšķirtu mača izskaņā nodrošināja uz maiņu nākušais Jānis Bovins.

"Daugavpils" un "Liepāja" komandas turnīrā cīnās bez zaudējumiem, ar četriem punktiem ieņemot kopvērtējuma pirmās divas vietas.

Pārējās trīs kārtas tiks aizvadītas svētdien, un tad arī beidzot čempionātā iesaistīsies Daugavpils "Daugavas" un Rīgas "Skonto" komandas, kas licences dalībai sacensībās ieguva vien pēc uzvaras apelācijā.

Daugavpils "Daugava" svētdien uzņems "Jelgavu", bet "Skonto" savā laukumā tiksies ar starpsezonā sastāvu ievērojami pastiprinājušo Jūrmalas "Spartaku". Tāpat vēl vienā cīņā "Metta"/"Latvijas Universitāte" tiksies ar čempioni "Ventspils".

Kā ziņots, pirmajā nedēļas nogalē tika izspēlēti vien četri mači, sacensībās vēl neiesaistoties "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". Atklāšanas cīņā jaunizveidotais "Liepājas" klubs ar rezultātu 2:1 uzveica "Metta"/"LU" komandu, turpinājumā "Ventspils" savā laukumā ar 2:0 pārspēja ambiciozo Rīgas "Daugavu", bet "Jelgava" savu līdzjutēju priekšā ar 3:1 uzvarēja "Jūrmalu", trīs vārtus gūstot jelgavnieku uzbrucējam Vladislavam Kozlovam. Savukārt "Daugavpils" negaidīti savā debijas mačā virslīgā ar 1:0 pieveica "Spartaku".

Jau pirmajā kārtā tika fiksēts pirmais aizdomīgais rezultāts, jo tiek uzskatīts, ka "Jūrmalas" komanda, kurai jau iepriekš šosezon bija problēmas ar godīgu spēli, apzināti zaudējusi jelgavniekiem.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo Latvijas Futbola federācija (LFF) sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam "Skonto" un Daugavpils "Daugava". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā ietilpstoša jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma pēc ļoti ilgas LFF Apelācijas komisijas sēdes abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvējus "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!