Foto: DELFI

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta klubam "Jūrmala" par atteikšanos doties laukumā pagājušās svētdienas spēlē pret "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:3, kā arī piemērota 700 eiro soda nauda, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK).

"Jūrmalas" komanda nonākusi finansiālās problēmās un bija cietusi neveiksmes iepriekšējos sešos mačos. Reaģējot uz spēlētājiem neizmaksātajām algām un neizpildītajiem kluba vadības solījumiem, svētdien "Jūrmalas" futbolisti atteicās iziet laukumā virslīgas čempionāta spēlē Slokā pret "Metta"/LU, kas lika cīņu atcelt.
"Metta"/LU komanda pēc pretiniekiem piemērotā tehniskā zaudējuma tikusi vien pie savas otrās uzvaras šosezon.

"Jūrmalas" klubam pašlaik ir parādi ne tikai pret spēlētājiem, bet arī čempionāta vadību. Ja tie šīs nedēļas laikā netiks dzēsti, ar sankcijām pret klubu varētu nākt klajā arī virslīgas čempionāta vadība.

Nākamā čempionāta spēle "Jūrmalai" paredzēta 11.jūnijā izbraukumā pret "Liepāju". Ja arī šajā spēlē jūrmalnieki atteiksies iziet laukumā, paredzams, ka LFF DK izskatīs jautājumu par komandas izslēgšanu no virslīgas čempionāta.

Kaut oficiāla apstiprinājuma tam pagaidām vēl nav, "Jūrmalas" un "Skonto" komandām no LFF DK puses ir ieviests arī jaunu spēlētāju reģistrēšanas liegums. Tas būs spēkā līdz neizpildīto saistību dzēšanai. "Skonto" klubs iepriekš prognozēja, ka šīs komandas gadījumā tas būs vairāku mēnešu jautājums.

Pirms šīs sezonas "Jūrmalas" klubs nāca klajā ar ambicioziem mērķiem, kā arī aizvadīja plaši izreklamētu pārbaudes spēļu turnīru Spānijā. Tāpat komandas rindas papildināja vairāki pieredzes bagāti leģionāri, kas gan to pašlaik jau ir pametuši. Tomēr jau sezonas pašā sākumā vienība tika vainota iespējamā spēles sarunāšanā, ko gan kluba vadība kategoriski noliedza, bet Jūrmalas pilsētas dome pēc tam, kad neoficiāli līdzīgu atgadījumu dēļ vienība tika izslēgta no virslīgas Ziemas kausa izcīņas, iesaldēja klubam pienākošos aptuveni 20 000 eiro, pie kuriem komanda līdz šim tā arī nav tikusi.

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik "Jūrmala" ar pieciem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo, desmito, vietu.

Tāpat LFF DK piemērojusi piecu spēļu diskvalifikāciju Rīgas komandas "Daugava" galvenā trenera palīgam Arvīdam Skrupskim. Lietuviešu speciālists, kurš vēl pagājušajā mēnesī bija vienības galvenais treneris, sodīts par iejaukšanos tiesnešu darbībā svētdienas mačā pret Daugavpils "Daugavu". Tik barga diskvalifikācija viņam piešķirta, jo treneris jau iepriekš šosezon sodīts par disciplināriem pārkāpumiem.

Diskvalifikācija attiecas ne tikai uz atrašanos tehniskajā zonā, bet arī uz trenera atrašanos komandu ģērbtuvē pirms spēles un spēles laikā. Tāpat Skrupskim piešķirta 280 eiro liela soda nauda.
Rīgas "Daugava" virslīgas čempionātā pašlaik ar desmit punktiem 13 spēlēs ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!