Foto: F64

Divu Jūrmalas komandu "Spartaks" un "Jūrmala" duelī Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta ietvaros svētdien tika fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0 (0:0).

"Spartaks" pirms šī mača turnīra kopvērtējuma tabulā atradās pāris pozīcija augstāk, jo bija iekrājusi par sešiem punktiem vairāk. Tiesa, "Jūrmalas" futbolistiem bija viena spēle rezervē, kā rezultātā tā svētdienas mačā varēja pietuvoties saviem sāncenšiem līdz trīs punktu atstatumam.

Mača sākums aizritēja spēkos līdzvērtīgu komandu cīniņā, taču arvien aktīvāki kļuva "Jūrmalas" futbolisti. Tieši viņi divas reizes pamanījās trāpīt pa "Spartaka" vārtu stabu - vispirms to izdarīja nesenais jaunieguvums Andrejs Prohorenkovs, bet brīdi vēlāk to paveica arī Artjoms Kuzņecovs.

Tomēr "Jūrmalas" spēlētājiem neizdevās atklāt rezultātu, turklāt ar laiku iniciatīvu savās rokās pārņēma "Spartaks". Tomēr viņu pašu radītās kļūdas neļāva gūt virsroku Jūrmalas derbijā. Līdz ar to, skanot tiesneša beigu svilpei, rezultāts uz tablo rādīja bezvārtu 0:0.

Kā zināms, citā svētdienas spēlē "Skonto" pārliecinoši ar rezultātu 3:0 (1:0) izbraukumā pieveica "Jelgavu".

Otrā apļa pēdējā kārta sākās piektdien, kad čempione Daugavpils "Daugava", spēlējot mazākumā, ar rezultātu 3:0 savā laukumā pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu. Savukārt sestdien "Ventspils" svarīgā duelī ar 2:1 savā laukumā pārspēja Rīgas "Daugavu".

Kārta un turnīra otrais aplis noslēgsies pirmdien, kad Ilūkstes NSS spēkosies ar "Liepājas metalurgu".

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 18 spēlēs iekrājusi 44 punktus, bet "Ventspils" ar vienu maču rezervē atpaliek par sešiem punktiem. Trešo vietu ieņem Daugavpils "Daugava", kuras kontā ir 36 punkti 17 cīņās, bet tai ar 34 punktiem 18 spēlēs seko Rīgas "Daugava". Piektajā pozīcijā ar 24 punktiem 18 mačos ir Jūrmalas "Spartaks", kuriem divus punktus zaudē "Liepājas metalurgs". Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par vienu maču mazāk.

"Jūrmala" ar 18 punktiem 17 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem "Metta"/LU komanda, kurai 18 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Tikpat punktu ir arī Ilūkstes NSS futbolistiem, bet viņi aizvadījuši par spēli mazāk. Tikmēr "Jelgava" ar septiņiem punktiem 18 cīņās ieņem desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!