Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas virslīgas futbola kluba "Spatraks" treneris Aleksandrs Grišins dažas dienas pirms UEFA Eiropas līgas trešās atlases kārtas spēles pret Marijampoles "Sūduva" iesniedza atlūgumu, ko pamatojis ar "personiskiem iemesliem".

Pie Jūrmalas "Spartaks" stūres krievu speciālists stājās šā gada aprīlī, bet jau augusta sākumā klubs paziņoja par sadarbības beigām. Krievijas medijiem Grišins atklājis, ka šo soli diktējuši ģimenes apstākļi. Atlikušās spēles Latvijas čempionāta virslīgā, kā arī UEFA Eiropas līgā klubs aizvadīs jau bez galvenā trenera.

"Bija jāpamet klubs, jo meitai jāiet skolā, bet te mācības notiek tikai latviešu valodā," treneri citē portāls "Sport24". "Ar kluba vadību saruna nebija gara, paskaidroju viņam situāciju. Lauzām līgumu pēc abpusējas vienošanās. Trenera darbs — tas ir labi, bet bērns ir svarīgāks. Negribēju, lai meita izjūt stresu. Es tagad atgriežos Maskavā, pēc tam jau skatīsimies."

Līgums ar Grišinu bija noslēgts līdz šā gada novembrim. Pagaidām galvenā trenera pienākumus pildīs Dmitrijs Kalašņikovs, kuram palīdzēs Aleksandrs Cauņa.

"Mēs ar "Spartaku" noķērām līderus. Kad pārņēmu komandu, bija liels atrāviens, bet tagad līdz otrajai vietai atlikuši vien divi punkti," norāda treneris. Šo laika nogriezni vērtētu ar stabilu četrinieku. Puiši ir malači, nekādu pretenziju pret viņiem nav. Ar "Crvena Zvezda" nospēlējām 0:0 mājās un 0:2 izbraukumā, bet tas ir ļoti spēcīgs pretinieks, salīdzinot ar Latvijas komandām."

Kā ziņojām, UEFA Eiropas līgas trešās atlases kārtas pirmajā spēlē Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 0:1 piekāpās "Sūduva". Atbildes spēle notiks 16. augustā Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!