Foto: marekzub.pl
"Optibet" futbola virslīgas vienību Jūrmalas "Spartaks" nākamsezon vadīs poļu speciālists Mareks Zubs, otrdien pavēstīja komanda.v

Zubs pagājušā sezonā bija iecerējis vadīt Latvijas čempionāta jaunpienācēju "Tukums 2000"/TSS, taču jūnija sākumā vienība paziņoja, ka galvenā trenera pienākumi tomēr tiks uzticēti Jurģim Kalnam.

Poļu speciālists 2017.gadā palīdzēja "Spartakam" uzvarēt Latvijas čempionātā, bet pēc tam viņš strādājis arī Baltkrievijas komandā Soļigorskas "Šahtar", Kostanajas "Tabol" no Kazahstānas un Viļņas "Žalgiris".

Zubs kā treneris strādā kopš deviņdesmito gadu sākuma, ir vadījis daudzas poļu komandas, un kā trenera palīgs ir strādājis arī Polijas valstsvienībā. Kopš 2010.gada trenera gaitas Zubu ir vedušas ārpus dzimtās Polijas. Pie kaimiņu lietuviešu komandas Viļņas "Žalgiris" stūres divas reizes viņš ir izcīnījis Lietuvas čempionu titulu, trīs reizes ieguvis Lietuvas kausu, kā arī vienu reizi virs galvas cēlis Lietuvas superkausu.

Galvenā trenera pienākumi pildīti arī citos ārvalstu klubos. Arī Latvijā polis jau ir strādājis, kad 2017.gadā stājās pie Jūrmalas "Spartaka" stūres un šajā sezonā tika atzīts par virslīgas labāko treneri.

"Spartaks" aizvadītajā sezonā Latvijas čempionātā ierindojās sestajā vietā.

Latvijas futbola virslīgas jaunā sezona, visticamāk, sāksies pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!