Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nepatīkamu zaudējumu Itālijas A sērijas futbola čempionāta mačā svētdien piedzīvoja pēdējo piecu gadu valsts spēcīgākā vienība Milānas "Inter", kas izbraukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās Turīnas "Juventus" futbolistiem.

Mača iznākumu izšķīra "Inter" vienības aizsarga Ivana Kordobas kļūda mača 30.minūtē, kad kolumbietis kļūdījās savos aprēķinos un nelaikā centās pārtvert pretinieku pussarga centrējumu, ļaujot Alesandro Matri netraucētam ar galvu raidīt bumbu Milānas komandas vārtos.

Spēles otrajā puslaikā abas komandas neizmantoja vairākas labas izdevības gūt vārtus.

Šis bija otrais "Inter" vienības zaudējums brazīliešu speciālista Leonardu vadībā, kurš komandas vadības grožus pārņēma pagājušā gada 24.decembrī.
"Pirmajā puslaikā nepratām pienācīgi pietuvoties sāncenšu vārtiem, kamēr "Juventus" pārstāvji prata mums sagādāt maksimālas grūtības," pēc mača atzina Leonardu.

Tikmēr pie uzvaras sestdien tika čempionāta pašreizējā līdervienība "AC Milan", kas savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva "Parma" futbolistus. Ar diviem precīziem raidījumiem šajā mačā izcēlās brazīlietis Robinju.

Par vērtīgu uzvaru parūpējās ar vicelīderi "Napoli" kluba futbolisti, kas sestdien ar 2:0 (0:0) izbraukumā uzvarēja "AS Roma" komandu. Šajā mačā uzvarētājiem otrajā puslaika ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Edinsons Kavani.

Čempionāta kopvērtējumā "AC Milan" komanda ar 52 punktiem 25 mačos saglabāja pirmo pozīciju, kamēr "Napoli" komanda 25 mačos tikusi pie 49 punktiem. Trešajā vietā ar ar 45 punktiem tikpat spēlēs atrodas Romas "Lazio" komanda, bet "Inter" ar 44 punktiem 24 mačos atrodas ceturtajā vietā. Tikmēr "Juventus", pateicoties izcīnītajai uzvarai, ar 41 punktu 25 spēlēs "ielauzusies" spēcīgāko komandu sešiniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!