Pašmāju treneris Jurģis Kalns gaidāmajā "Optibet" futbola virslīgas sezonā vadīs futbola klubu "Valmiera", pārņemot darba pienākumus no Tamaza Pertijas, savukārt par komandas otro treneri strādās Gatis Kalniņš.

"39 gadus vecais speciālists iepriekš pildīja trenera asistenta funkcijas, bet šobrīd ir gatavs spert nākamo soli un uzņemties komandas vadību," rakstīts kluba paziņojumā.

Darbu ar komandu turpinās arī Valmieras futbola leģenda Gatis Kalniņš, kurš kopā ar Kalnu bija Pertijas asistenti. Kalniņš pildīs komandas otrā trenera funkcijas.

"Atslēga būs nevis vēlme uzvarēt, jo tāda ir visiem, bet vēlme sagatavoties, lai uzvarētu," komentāru sniedz Kalns. "Mēs zinām mūsu spēlētāju kvalitātes, taču viņiem tās mums būs jāpierāda no jauna. Jāspēj atkārtot iepriekšējos gados iespētais, kas nebūs viegli."

"Mēs esam tam gatavi. Pats svarīgākais ir izveidot labu kolektīvu. Man patīk, kad spēlētāji domā par sevi, bet tai pat laikā arī par klubu. Kluba mērķis nemainās – darbs ar gados jauniem spēlētājiem un viņu sagatavošana nākamajam līmenim. Šis ir mūsu virziens šīs sezonas garumā," sola jaunais galvenais treneris.

Jau ziņots, ka sadarbību ar klubu pārtraucis Tamazs Pertija, kurš vienību vadīja trijās iepriekšējās sezonās. Pirmdien publicētajā paziņojumā klubs turklāt rakstīja: "Līdz jaunā galvenā trenera nozīmēšanai komandas vadība būs uzticēta līdzšinējo asistentu Jurģa Kalna un Gata Kalniņa rokās."

Latvijā dzīvojošais gruzīns pārņems kādu ārzemju komandas vadību, sev līdzi kā asistentu ņemot FK "Liepāja" treneri Mareku Zuntneru, trešdien ziņoja raidījums "Futbolbumbas".

Savukārt Jurģis Kalns trenera karjeru sāka kā 1. līgas vienības "Auda" galvenais treneris, bet vēlāk vadīja futbola klubu "Super Nova". Savukārt virslīgā viņš debitēja kopā ar "Tukums 2000" vienību, ar kuru 2019. gadā uzvarēja 1. līgā, bet 2020. gadā sacentās spēcīgāko sabiedrībā. Pagājušajā sezonā Kalns pievienojās Pertijas vadītajam treneru korpusam.

Kalns futbolista karjeras laikā virslīgas spēlēs guva 83 vārtus, kas viņu ierindo astotajā vietā visu laiku rezultatīvāko čempionātu spēlētāju sarastā. Liepājnieks pārsvarā pārstāvēja dzimtās pilsētas klubu "Liepājas Metalurgs", bet spēlēja arī "Jūrmala", "Ventspils" un "Metta" vienībās.

"Valmiera" FC pagājušajā sezonā pirmo reizi izcīnīja virslīgas sudraba medaļas. Pertijas vadībā tā triju sezonu laikā ierindojās ceturtajā, trešajā un otrajā vietā, kā arī pirmo reizi kluba vēsturē startēja eirokausos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!