Foto: FC Valmiera

"Valmieras" pretiniece UEFA Konferences līgas kvalifikācijā Tetovas "Škendija" parādīja Latvijas komandai, kāds ir Eiropas futbols, pēc zaudējuma secināja valmieriešu galvenais treneris Jurģis Kalns.

Jau ziņots, ka Vidzemes komanda ceturtdien Ziemeļmaķedonijā cieta zaudējumu atlases otrās kārtas atbildes spēlē un izstājās no turnīra. Latvijas vicečempione "Valmiera" viesos zaudēja ar 1:3, bet divu maču summā piekāpās ar 2:5.

"Labākā komanda laukumā abos dueļos uzvarēja. Nespējām pielāgoties tam stilam, ko piedāvāja pretinieki. Viņi mums parādīja, kāds ir Eiropas futbols. Šeit nav vieglu spēļu, šeit katra epizode ir jāuzvar ar cīņu un neviens neko nedāvinās. Viņiem ir meistarīgi un ātri spēlētāji, kuri varēja aiziet ātrās pārejās. Kad izlīdzinājām rezultātu, šķita, ka beidzot šajā sērijā varētu pārņemt kontroli un sākt spēlēt mazliet atraisītāk," pēcspēles preses konferencē stāstīja Kalns.

Tiesa, ātri vien valmierieši ielaida otros vārtus un atkal nonāca iedzinējos. Kalns atzina, ka duelī visi pieci vārti tika zaudēti muļķīgās situācijās.

"Nedrīkstējām zaudēt bumbu zonās, kur to nedrīkst pret viņiem darīt. Tā krita trešie vārti. Pirmajos vārtos bija komunikācijas kļūda, varējām nospēlēt drošāk un vārtsargs ar balsi varēja nodot informāciju. Ļoti cerēju, ka, salīdzinot ar pirmo spēli, būsim mācījušies. Pārtraukumā bija laba saruna, tā no sirds izbļāvos un otrajā puslaikā izgājām fantastiski noskaņojušies," turpināja Kalns.

"Valmieras" galvenais treneris pauda nožēlu, ka neviens no komandas līderiem neparādīja savu labāko sniegumu.

"Neviens no viņiem nav pelnījis kaut mazāko atzinību. Tāpat arī aizsardzība bija šķidra. Ja jānosauc viens labākais spēlētājs, tad tas bija Alvis Jaunzems. Ļoti labi ienāca spēlē Kristers Penkevics, kurš parādīja, ka nevajag baidīties. Arī Emīls Birka ļoti labi iesaistījās. Kad jau bijām mazākumā, bija iespējas gūt vārtus, taču pretinieki atkal aizskrēja savā kārtējā pretuzbrukumā," stāstīja Kalns.

Viņš arī atzina, ka "Škendija" ir ļoti pieredzējusi komanda, kas prata vairākumā spēlēt uz rezultāta noturēšanu.

"Mums bija pieredze pirms trīs nedēļām kausa spēlē pret "Riga" komandu. Arī tad nonācām mazākumā, tāpēc tagad zinājām, ko gaidīt. Mazākumā nospēlējām taktiski gudrāk, nekā to darījām vienādos sastāvos. Nonākot mazākumā, beidzot viņi spēlēja atraisītāk, nekautrējās pamest savas zonas un apspēlēt viens pret vienu," secināja Kalns.

"Jānolaižas uz zemes. Tu vari graut Latvijā, bet šeit ir tā skatuve, kur parādīt, uz ko patiešām esi spējīgs. Ceru, ka nākošgad būsim vēl pieredzējušāki un atraisītāki. Mums priekšā ir Latvijas čempionāts, kas arī nebūs viegla un tituls būs jāizrauj ar zobiem," uzsvēra Kalns.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!