Foto: AFP/Scanpix

Par Gabonā notikušās Āfrikas Nāciju kausa izcīņas uzvarētājiem svētdien kļuva Kamerūnas futbola izlase, šo titulu iegūstot piekto reizi vēsturē.

Kamerūnas futbolisti svētdien finālā ar 2:1 (0:1) pārspēja Ēģipti, uzvaru nodrošinot pašā mača izskaņā.

Šī mača rezultātu 22. minūtē atklāja Ēģiptes futbolists Mohameds Elnenī, tomēr cīņas turpinājumā Kamerūnas komanda centās atspēlēties un tai piederēja pārsvars.

Ar atspēlēšanos gan diez ko nevedās, tomēr 60. minūtē beidzot 1:1 panāca Francijas kluba Lionas "Olympique" aizsargs Nikolā N'Kulū, bet uzvaru kamerūniešiem 88. minūtē pēc partnera centrējuma nodrošināja iepriekš laukumā uz maiņu nākušais Vensāns Abubakars. Otrajā puslaikā Ēģiptes futbolisti izskatījās arī nedaudz paguruši un tai bija grūti rast pretargumentus Kamerūnas spēlei.

Kamerūna par Āfrikas čempioni kļuvusi jau piekto reizi, kamēr Ēģiptes rēķinā ir septiņi tituli, no kuriem pēdējais iegūs 2010. gadā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien cīņā par trešo vietu Burkinafaso futbolisti ar 1:0 pieveica Ganu, uzvaru arī izraujot kompensācijas laikā.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņu sāka 16 komandas, kas bija sadalītas četrās apakšgrupās. Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā.

Iepriekšējā turnīrā 2015. gadā triumfēja Kotdivuāras izlase, kas pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Ganu, savukārt šogad kotdivuārieši nemaz neiekļuva izslēgšanas turnīrā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!