Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kamerūnas Futbola federācijai (FECAFOOT) radušās problēmas ar U-17 izlases sastāva veidošanu dalībai reģionālajā Āfrikas Nāciju kausā, jo daudzi "jaunie" futbolisti nav izgājuši vecuma testu, ziņo BBC.

FECAFOOT prezidents, kādreiz slavenais futbolists Samuels Eto (attēlā) pirms U-17 treniņa nometnes ieviesa obligātu magnētiskās rezonanses attēlu veidošanu (MRI), lai noteiktu potenciālo kandidātu vecumu. No sākotnēji uzaicinātajiem 30 spēlētājiem 21 nespēja iziet šo MRI testu. Vēlāk uz nometni uzaicināti vēl vairāki "jaunie" futbolisti, starp kuriem 11 nespēja iziet šo testu.

FECAFOOT savā paziņojumā norāda, ka Eto izdevis stingrus un tiešus norādījumus par darbībām, kas jāveic, "lai izbeigtu manipulācijas ar civilstāvokļa aktu ierakstiem, kas pagātnē ir aptraipījuši Kamerūnas futbola tēlu". "FECAFOOT mudina visus dalībniekus, jo īpaši viņu pārstāvjus, ievērot vecuma kategorijas," aicina federācija.

Kamerūna ir viena no vecuma krāpšanās "meistarēm" un tās futbola izlašu sasniegumi dažādās vecuma grupās ir apšaubīti, jo futbolisti ne tikai vizuāli, bet arī fizioloģiski neatbilst noteiktajam vecumam.

FIFA ieviesa MRI pārbaudes 2009. gadā pirms U-17 Pasaules kausa finālturnīra, kas risinājās Nigērijā. MRI testos tiek skenēta plaukstas locītava, pārbaudot kaulu struktūru. Tādējādi tiek noteikts, vai jaunietis patiešām atbilst vecumam, kas norādīts dokumentos.

2017. gadā FECAFOOT liedza 14 futbolistiem spēlēt U-17 Āfrikas Nāciju kausā, jo viņi neizgāja MRI testus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!