Foto: Publicitātes foto

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pastarīte "Jūrmala" piektdien galvenā trenera ukraiņa Andreja Kančeļska debijas spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Daugavpils "Daugavu".

Cīņas rezultātu 51.minūtē atklāja viens no Daugavpils kluba šīs sezonas līderiem pussargs Jevgēņijs Kosmačovs, bet 17 minūtes vēlāk rezultātu uz tablo izlīdzināja urugvajiešu uzbrucējs Djego Silva. Atlikušajās cīņas minūtēs neviena no komandām tā arī nespēja izraut uzvaru.

Līdz ar to mājinieki sacensību 29.kārtā tika pie svarīga punkta cīņā par vietas saglabāšanu virslīgas turnīrā.

Jau vēstīts, ka Kančeļskis par Jūrmalas komandas galveno treneri tika apstiprināts augusta izskaņā, pēc tam, kad vienības iepriekšējais galvenais treneris Gošo Petkovs no Bulgārijas amatu atstāja ģimenes apsvērumu dēļ.

Zīmīgi, ka ukrainis spēlētāja karjeras laikā četrus gadus pārstāvējis arī slaveno Anglijas vienību Mančestras "United".
Tikmēr otrā dienas spēlē medaļu pretendente "Jelgava" savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar ambiciozo Jūrmalas "Spartaku".

Pēdējos mēnešus "Jelgava" aizvada tiešām sekmīgi, jo pēdējo 19 maču laikā šī komanda cietusi tikai vienu zaudējumu, tiekot pie desmit uzvarām. Tikmēr "Spartaks" aizadītajā mačā tika pie otrā neizšķirta turnīrā pēc kārtas.

Turpinājumā sestdien svarīgā mačā starp lejasgala komandām "Daugavpils" uzņems "Metta"/"Latvijas Universitāte", bet čempione "Ventspils" savās mājās tiksies ar Rīgas "Daugavu", savukārt svētdien kopvērtējuma līdere "Skonto" spēkosies ar "Liepāju".

Līdz šim pēdējās virslīgas spēles tika aizvadītas 28.augustā, bet pēc tam iestājās ar nacionālajām izlasēm saistīts pārtraukums.

Šī pārtraukuma laikā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) "Skonto" un "Jūrmalas" komandām atņēma pa trim kopvērtējuma punktiem, tomēr abas vienības iesniedza apelācijas, kuru izskatīšana var ilgt mēnesi. Neskatoties uz apelācijām, organizatori pagaidām sniedz kopvērtējumu, kurā abām komandām jau atņemti punkti.

Līdz ar to virslīgas kopvērtējumā Rīgas "Skonto" ar 64 punktiem 28 mačos joprojām atrodas līderpozīcijā, tai ar 60 punktiem 27 spēlēs seko "Ventspils", bet 55 punkti ir "Jelgavai", kamēr par diviem punktiem mazāk - Daugavpils "Daugavai". Savukārt "Liepājas" futbolisti attālinājušies no labāko trijnieka ar 46 punktiem.

Sesto vietu ar 41 punktu ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 36 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 17 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 13 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība jūnijā, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalu" no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder LFF, tomēr tās DK sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs klubā tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!