Foto: Publicitātes foto
Latvijas Futbola federācija (LFF) atbilstoši jaunajiem statūtiem atklājusi pieteikšanos uz nākamajā gadā plānoto kongresu, kurā paredzētas prezidenta, viceprezidenta, valdes un neatkarīgo institūciju locekļu vēlēšanas, vēsta LFF.

Ievērojot, ka 2020.gada LFF kongress notiks 2020.gada 24.aprīlī, pēdējā diena, kad iespējams pieteikt kandidātus uz LFF prezidenta, viceprezidentu un valdes locekļu amatiem, ir 2020.gada 25.marts. Pēdējā diena, kad iespējams pieteikt kandidātus uz citiem amatiem, ir 2020.gada 1.marts.

Kandidātiem, kuri pretendē uz ievēlēšanu vai pārvēlēšanu jebkurā amatā, jāatbilst vismaz šādiem kritērijiem:

Pastāvīga dzīvesvieta Latvijas Republikas teritorijā un latviešu valodas pārzināšana atbilstoši augstākā līmeņa pirmajai pakāpei; Vecums vismaz 18 gadu, bet ne vairāk par 70 gadiem;

Nav iepriekš atzīts par vainīgu tīšu, ar amatu nesavienojamu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā;

Pēdējo piecu gadu laikā, skaitot no vēlēšanu datuma, nav sodīts par FIFA, UEFA vai LFF ētikas vai disciplināro noteikumu pārkāpumiem, kas nav savienojami ar amatu.

Visus iesniegtos kandidātu pieteikumus un to atbilstību LFF statūtu noteikumiem izvērtēs LFF Vēlēšanu komiteja.

Jau vēstīts, ka (LFF) ārkārtas kongresā pirms nepilnām divām nedēļām biedri nobalsoja par LFF jauno statūtu apstiprināšanu. Balsojumā par jauno statūtu apstiprināšanu 98 klātesošie biedri balsoja "par", trīs - "pret", trīs atturējās un viens no biedriem balsojumā nepiedalījās.

Uz ārkārtas kongresu ieradās 105 no 137 biedriem, līdz ar to kongress bija lemttiesīgs.

Tāpat kongresa biedri balsoja arī par LFF Vēlēšanu komitejas apstiprināšanu. Tajā kā priekšsēdētāja ievēlēta Inga Kačevska, kā arī Mārtiņš Dambergs un Jānis Endelis.

Jaunie statūti paredz būtiskas izmaiņas organizācijas pārvaldes mehānismos. Tā, piemēram, kandidātu izvirzīšana amatiem valdē un biedru balsošana notiek katram amatam (prezidents, viceprezidents un valdes loceklis) atsevišķi.

Vismaz viens amats tiek rezervēts kandidātei - sievietei. Kandidāta izvirzīšanai, kurš pretendē uz amatu valdē, nepieciešams vismaz desmit procentu biedru atbalsts, to izvirzot. Katrs biedrs katra amata vēlēšanām var izvirzīt tikai vienu kandidātu. Ja biedrs atbalsta vairāk nekā vienu kandidātu (piemēram, sniedz atbalstu diviem prezidenta amata kandidātiem), šī biedra atbalsts netiek ņemts vērā.

Paredzēts, ka turpmāk LFF izpildinstitūcija būs LFF valde deviņu personu sastāvā, nevis tikai prezidents un ģenerālsekretārs. Saskaņā ar jaunajiem LFF statūtiem organizācijas valdes sastāvā būs prezidents, pirmais un otrais viceprezidents, sievietei atvēlētā valdes locekļa vieta un vēl pieci valdes locekļi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!