Foto: AP/Scanpix

Krievijas futbola izlases treneris itāļu speciālists Fabio Kapello atkāpsies no sava amata, tiklīdz saņems kompensāciju par līguma laušanu.

Lai Kapello tiktu atbrīvots no savu pienākumu izpildes, jāsavāc 21,4 miljonus eiro liela naudas summa, ko Krievijas Futbola savienība (RFS) samaksātu itālim kā kompensāciju par līguma laušanu. Turklāt trenerim nav izmaksāta alga par pēdējiem diviem mēnešiem, bet 5.jūlijā tie būs jau trīs mēneši bez darba atlīdzības.

Savukārt laikraksts "Sovetskij sport" norāda, ka kompensācijas maksa varētu būt 18 miljoni eiro.

Lēmums par itāļu speciālista atstādināšanu tiks pieņemts nākamajā RFS valdes sēdē, kas paredzēta ap 24.jūniju. Tāpat sēdē tiks izlemts par nākamo valstsvienības treneri. Visticamāk, Kapello vietu ieņems Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA kluba galvenais treneris Leonīds Sluckis, aģentūra "R-Sport" citējusi RFS pārstāvjus.

Kā zināms, Krievijas futbola līdzjutēji otrdien sākuši kampaņu, kurā vēlas savākt finansiālos līdzekļus, lai no izlases galvenā trenera amata tiktu atbrīvots Kapello.

Kā ziņots, Kapello pērn parakstīja jaunu līgumu ar RFS līdz pat 2018.gada pasaules kausam, kas notiks turpat Krievijā.

Itāļu speciālists ir visapmaksātākais futbola treneris pasaulē, kura alga ir apmēram septiņi miljoni eiro.

Kā zināms, jūnija sākumā no RFS prezidenta amata piespiedu kārtā atkāpās Nikolajs Tolstihs.

Nu jau bijušā RFS prezidenta Tolstiha vadībā Krievijas valstsvienība pērn pēc 12 gadu pārtraukuma kvalificējās Brazīlijā notikušajam pasaules čempionāta finālturnīram. Tomēr, kad Krievijas izlase pagājušā gada Pasaules kausā netika tālāk par apakšgrupu turnīru, tā arī neizcīnot nevienu pašu uzvaru, Tolstihs saņēma daudz kritikas.

Tāpat pēc pasaules čempionāta Brazīlijā kritiku saņēma arī Kapello.
Līdzīgu vērtējumu treneris saņēma arī pēc pēdējā 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mača svētdien, kurā krievi ar 0:1 (0:1) piekāpās Austrijas valstsvienībai.

Krievijas izlase kvalifikācijas sacensībās sešās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras un divreiz cīnījusies neizšķirti, bet divas reizes piedzīvoja neveiksmes. Tādējādi ar izcīnītajiem astoņiem punktiem Krievija ieņem vien trešo vietu G apakšgrupā, atrodoties aiz Austrijas un Zviedrijas komandām.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!