Foto: F64

Latvijas futbola virslīgas kluba "Liepāja" sastāvā atgriezies Latvijas izlases uzbrucējs Artūrs Karašausks, kā arī komandas sastāvu pastiprinājis bijušais izlases pussargs Edgars Vardanjans, ziņo kluba vadība.

Karašausks sagatavošanās posma laikā trenējās ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"vienību, kur tomēr nespēja iemantot sev pazīstamā trenera Tamaza Pertijas simpātijas. Uzbrucējs pie Pertijas spēlējis gan "Skonto", gan "Liepāja" klubu sastāvos. Savukārt šobrīd spēlētājs jau pievienojies "Liepājas" klubam treniņnometnē Kiprā.

Kurzemes komandas rindās Karašausks aizvadīja pusotru sezonu 2017. un 2018. gadā. Futbolista debijas sezonā Kurzemē komanda ieņēma otro vietu virslīgas čempionāta kopvērtējumā, kā arī izcīnīja Latvijas kausu. Virslīgā uzbrucējs izcēlās ar desmit vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt 2018. gadā aizvadītajā pussezonā uzbrucējs atzīmējās ar četriem vārtiem un piecām piespēlēm. Tieši liepājnieku sastāvā viņš kļuva par vienu no aprunātākajiem futbolistiem Latvijas aprindās. Neskatoties uz labo sniegumu, Latvijas izlases pieteikumā viņa vārds nebija redzams, kas esot bijis saistīts ar nesaskaņām ar toreizējo valstsvienības treneri Aleksandru Starkovu, uzskatīja futbolists.

Pēc Liepājā aizvadītā veiksmīgā nogriežņa sportists pārcēlās uz Kazahstānas vienību "Akzhayik", tomēr jau pēc pusgada atgriezās dzimtenē un parakstīja līgumu ar RFS vienību. Pēc nepilna mēneša uzbrucēju pārdeva "Pafos" vienībai no Kipras, kas viņu izīrēja savam sadarbības klubam "Riga FC".

Galvaspilsētas klubā sportists aizvadīja 13 spēles, taču savainojuma un nestabilais snieguma dēļ abu puši ceļi šķīrās. Latvijas izlases sastāvā Karašausks aizvadījis 25 spēles, kurās izcēlies ar vienu vārtu guvumu.

Kurzemes pilsētas klubam pievienojies arī 26 gadus vecais Edgars Vardanjans, kurš pērno sezonu aizvadīja Jūrmalas "Spartaks" sastāvā, nospēlējot 15 mačus. 2018. gada sezonā sportists cīnījās ar smagām veselības problēmām.

Pussargs 2017. gadā aizvadīja četras spēles Latvijas valstsvienības rindās.

Sastāvu turpina pastiprināt arī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienība, kas piesaistījuši divus Francijas futbolistus Žunioru Kingu un Džosua Kudu.

Kings ir 20 gadus vecs augumā ražens centra aizsargs, ziņo klubs. Iepriekš francūzis savu talantu slīpējis Brazīlijas vienības "Santos" sistēmā. Savukārt 23 gadus vecais Kudu ir labās malas aizsargs. Iepriekš sportists spēlējis Spānijas, Vācijas un Francijas zemāko līgu komandās.

Gaidāmā virslīgas sezona tiks atklāta 13. martā, kad "Valmiera Glass"/ViA vienība mājās uzņems pērnā gada čempionus "Riga FC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!