Foto: F64
Latvijas futbola uzbrucējs Artūrs Karašausks pēc abpusējas vienošanās pārtraucis sadarbību ar Polijas augstākās līgas klubu Glivices "Piast", informē vienība.

Pašlaik 24 gadus vecais Karašausks uz Poliju pārcēlās vien šī gada janvārī, būdams izīrēts no Latvijas komandas Rīgas "Skonto". Tiesa, Latvijas futbolists "Piast" komandā izpelnījās mazu lomu, jo laukumā viņš devās tikai divos mačos, kopumā nospēlējot 20 minūtes.

Lielāko daļu savas karjeras kādreiz par ļoti talantīgo uzskatītais Karašausks pārstāvējis "Skonto" komandu, tomēr iepriekš arī viņš devies leģionāru gaitās – 2013. gadā viņš kļuva par Latvijas futbola virslīgas rezultatīvāko spēlētāju un 2014. gada pirmajā pusē bija izīrēts Krievijas premjerlīgas vienībai Kazaņas "Rubin", tomēr laukumā viņš tā arī neizgāja.

Tāpat 2010. gadā uzbrucējs bija izīrēts Ukrainas vienībai Dņepropetrovskas "Dņipro".

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā Karašausks guva sešus vārtus, bet sekmīgākais bija tieši 2013. gads.

Tāpat 2010. gadā viņš kļuva par Latvijas čempionu un trīs reizes bijis valsts vicečempions.

Latvijas izlasē Karašausks laukumā līdz šim devies astoņos mačos, kuros gan ar vārtu guvumiem nav izcēlies. Karašausks izlasē debitēja 2010. gadā pārbaudes spēlē ar Ganu. Līdz pat pagājušā gada jūnijam viņš tajā bija aizvadījis tikai trīs spēles, tomēr pagājušā gada otrajā pusē izgāja laukumā noslēdzošajās piecās 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņās.

"Piast" ar 33 spēlēs iekrātiem 34 punktiem Polijas čempionāta spēcīgāko komandu grupā šobrīd ieņem otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!