Foto: F64
Uzvaras "SMScredit.lv Virslīgas" Latvijas futbola čempionāta trešās kārtas spēlēs svētdien guva "Daugavpils", "Ventspils" un "Skonto" futbolisti.

Pirmajā svētdienas mačā daugavpilieši savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja šīs sezonas čempionāta pienācēju "Gulbenes" vienību.

Mača rezultātu spēles 14.minūtē atklāja daugavpiliešu komandas uzbrucējs Ēriks Kokins, kuram izdevās precīzs sitiens ar galvu. Turpmākajā cīņas gaitā mājinieki turpināja uzbrukt, taču visi mēģinājumi bija nesekmīgi.

Tomēr otrā puslaika kompensācijas laikā pēc auta izspēles pretī "Daugavpils" komandas soda laukumam, mājinieki ieguva bumbu un devās pretuzbrukumā, ko realizēja japānis Nakano Riotaro. Līdz ar to uzvaru mačā ar 2:0 svinēja "Daugavpils" futbolisti.

Daugavpiliešu komandas sākumsastāvā šajā mačā debitēja bijušais slavenās Portugāles komandas "Boavista" pussargs Joro Lamins Li, kurš spēlējis arī Senegālas izlasē. Debijas mačā senegālietis laukumā pavadīja 64 minūtes.

Tāpat uzvaru izcīnīja arī Latvijas čempione "Ventspils", kas izbraukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Jūrmalas "Spartaks" komandu.

Spēles rezultātu 25.minūtē atklāja "Ventspils" komandas aizsargs Antons Jemeļins. 77.minūtē savu otro dzelteno kartīti spēlē nopelnīja jūrmalnieks Ingus Šlampe, kurš mājinieku komandu atstāja mazākumā, bet jau pēc trim minūtēm spēlei punktu pielika ventspilnieks Jurijs Žigajevs, kurš izcēlās ar galvu, panākdams 2:0 savas vienības labā.

Pēc divām nedēļām šīs komandas savā starpā sacentīsies arī Latvijas kausa pusfināla mačā.

Savukārt divu Rīgas komandu duelī "Skonto" ļoti vējainos laika apstākļos ar 1:0 (0:0) izbraukumā minimāli pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību. Vienīgos vārtus otrā puslaika sākumā pēc Alekseja Višņakova piespēles guva Artūrs Karašausks.

Šī bija vicečempiones "Skonto" pirmā uzvara šosezon.

Kā ziņots, virslīgas trešās kārtas pirmajā mačā piektdien uzvaru izcīnīja "Liepājas" futbolisti, kuri viesos ar 2:1 pārspēja "Jelgavas" vienību. Šajā mačā "Jelgava" uzbrucējs Artis Jaudzems pēc sadursmes ar pretinieku lauza degunu, turklāt viņam konstatēts arī galvaskausa pamatnes lūzums.

Kopvērtējumā līdere pēc trim kārtām ar deviņiem punktiem ir "Ventspils", kurai ar septiņiem punktiem seko "Liepāja". Trešajā vietā ar sešiem punktiem atrodas "Daugavpils" vienība, bet aiz tās ar četriem punktiem ir "Spartaks", "Skonto" un "Jelgava".

Tikmēr bez punktiem joprojām spēlē "Gulbene" un "Metta"/"LU".

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.

"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts. Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!