Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola komandas "Liverpool" vārtsargs Loriss Kariuss, kurš UEFA Čempionu līgas finālspēlē pret Madrides "Real" pieļāva divas rupjas kļūdas, pauda nožēlu par demonstrēto sniegumu, sakot, ka komanda zaudēja viņa dēļ.

24 gadus vecais Vācijas vārtsargs Kariuss sestdien UEFA Čempionu līgas finālspēlē Kijevā pieļāva divas rupjas kļūdas, kuru dēļ viņa pārstāvētā komanda zaudēja divus vārtus.

Otrajā puslaikā Kariuss uzmeta bumbu tieši uz Karima Benzemā kājas, tai ielidojot tīklā, bet turpinājumā viņš neveiksmīgi atsita Gereta Beila raidīto bumbu, kura atrada ceļu vārtos. "Liverpool" zaudēja ar rezultātu 1:3, vienīgos vārtus gūstot senegālietim Sadio Manē, bet "Real" sastāvā ar ārkārtīgi skaistu sitienu izcēlās Beils, kurš mača laikā guva divus vārtus.

"Komanda šo spēli zaudēja manis dēļ," izteicās Kariuss. "Vēlos atvainoties visiem komandas biedriem un klubam. Šādas kļūdas maksā dārgi. Ja man būtu iespēja pagriezt atpakaļ laiku, es to izdarītu. Man ir ļoti žēl un apzinos, ka es neļāvu "Liverpool" cīnīties par titulu."

Kariuss pauda, ka šobrīd jūtas slikti, taču noteica, ka tā ir vārtsarga dzīve, jo dažas kļūdas var maksāt titulu.

Tikmēr Madrides "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns izteicās, ka izcīnīt uzvaru Čempionu līgā nebija vienkārši. "Mums ir jāapsveic spēlētāji par sasniegto. Man nav vārdu, kā aprakstīt izcīnīto uzvaru. Labākā īpašība, kas raksturo mūsu sastāvu, ir tā, ka "Real" futbolistiem nav griestu, un viņi vienmēr ir izsalkuši sasniegt maksimāli labākos rezultātus."

Zidāns ir vienīgais treneris, kurš spējis trīs sezonu laikā aizvest vienu un to pašu komandu līdz trīs Čempionu līgas tituliem.

Savukārt "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops pēc mača daudz nekomentēja "Liverpool" sniegumu. "Šobrīd nav par ko runāt. Es tiešām jūtu lūdzu Kariusam un neviens negribētu būt viņa vietā. Negribu par to runāt, jo viss jau ir skaidrs. Gan Kariusam, gan klubam ir jāsamierinās ar notikušo, ko mēs noteikti spēsim. Šī noteikti nebija viņa nakts."

Turpretim "Real" zvaigzne Krištianu Ronaldu kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš izcīnījis piecas Čempionu līgas trofejas. Viņš pēc spēles atzina, ka ir ļoti patīkami pārstāvēt "Real" klubu, taču nevēlējās spekulēt par savu nākotni šajā komandā. "Vispirms vēlos runāt ar līdzjutējiem, jo viņi vienmēr mani ir atbalstījuši," sacīja Ronaldu.

"Real" komanda par Eiropas klubu labāko komandu kļuvusi 13 reizes, tostarp iepriekšējos divos gados, kad attiecīgi tika uzveiktas Madrides "Atletico" un Turīnas "Juventus" komandas. Tāpat "Real" kausu izcīnīja 2014.gadā.

Tikmēr "Liverpool" Eiropas klubu nozīmīgākajā turnīrā uzvarējusi piecas reizes, no tām pēdējo titulu gūstot 2005.gadā, kad liverpūlieši pret "AC Milan" komandu atspēlējās no 0:3, pēc tam triumfējot "pendelēs".

Šī ir pirmā reize, kad UEFA Čempionu līgas fināls notika Ukrainā, kura 2012.gadā kopā ar Poliju rīkoja Eiropas čempionāta finālturnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!