Bijušais Latvijas izlases futbolists, kā arī ilggadējais Latvijas klubu futbola flagmaņa "Skonto" aizsargs Renārs Rode noslēdzis karjeru 31 gada vecumā, sportists otrdien paziņoja sociālajā vietnē "Facebook".

2019. gada Latvijas futbola virslīgas sezonā Rode bija futbola kluba "Jelgava" kapteinis, pārstāvot "aļņus" 25 virslīgas spēlēs, kā arī palīdzot vienībai sasniegt Latvijas kausa izcīņas finālspēli, kurā "Jelgava" papildlaikā piekāpās futbola klubam RFS.

Savukārt šogad aizsargs pieteikts JDFS "Alberts" komandas sastāvā 1. līgas jeb Latvijas otrās augstākās futbola līgas čempionātā.

"Tā kā pēdējās dienās saņēmu vairākus jautājumus, kur manas, kā futbolista gaitas tiks turpinātas, tad es ar mazu novēlošanos paziņoju, ka lieku punktu profesionālā futbolista karjerai," raksta Rode.

"Vēlos pateikt paldies visiem, kas man ļāva izbaudīt futbola spēlēšanu – treneriem, komandas biedriem, klubiem, kluba darbiniekiem, faniem, draugiem, radiem un, protams, ģimenei, kas bija blakus gan sasodīti labos brīžos, gan ne tik patīkamos.

Es ieguvu jaunus draugus un paziņas, iepazinu jaunas kultūras un iemācījos jaunas valodas. Sapratu, kas ir disciplīna, atbildība, profesionalitāte, komandas darbs un kā jāraujas, lai sasniegtu mērķus! Tas bija forši!"

Rode ir Rīgas "Skonto" jauniešu sistēmas audzēknis, kurš starp pieaugušajiem debitēja "Skonto" vienības fārmklubā JFK "Olimps". Aizsargs vēlāk arī aizvadījis 112 spēles "Skonto" rindās, pa reizei triumfējot gan Latvijas virslīgā, gan Baltijas Futbola līgā, kā arī Latvijas kausā. Savukārt 2014. gadā centra aizsargs triumfēja virslīgā "Ventspils" komandas sastāvā.

Latvijas valstsvienības rindas futbolists pārstāvējis divos 2014. gada Pasaules kausa mačos, kā arī divās pārbaudes spēlēs. 2013. gada 15. oktobrī Rode ar vārtu guvumu 90. minūtē palīdzēja Latvijas izlasei izlīdzināt rezultātu pret Slovākiju, panākot rezultātu 2:2.

Karjeras laikā Rode pārstāvējis arī pašmāju klubu RFS, Čehijas augstākās līgas vienības "Teplice" un "Sigma", DĀR komandu "Cape Town City", Somijas klubu Turku "Inter", Malaizijas vienību "Negeri Sembilan" un Īrijas komandu "Waterford".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!