Foto: F64

Divi pieredzējušā Ģirta Karlsona vārti sestdien ļāva "Ventspils" komandai tikt pie kārtējās uzvaras "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačos.

"Ventspils" savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Meta"/Latvijas Universitāte (LU) vienību.

Karlsons pa vārtiem guva katrā no puslaikiem. Vispirms viņš bumbu pretinieku vārtos raidīja jau mača trešajā minūtē, bet vēlreiz precīzs viņš bija 78. minūtē. Tiesa, spēles laikā Rīgas komandai bija pāris labas iespējas, lai gūtu vismaz vienus vārtus, taču neviena no izdevībām netika izmantota.

Zīmīgi, ka Karlsons ar sešiem vārtiem kļuvis par čempionāta rezultatīvāko futbolistu.

"Ventspils" komanda ir vienīgā komanda, kas šosezon virslīgā nav piedzīvojusi vēl nevienu zaudējumu – sešās spēlēs gūtas četras uzvaras un divreiz spēlēts neizšķirti.

Savukārt pērnās sezonas pastarīte "Metta"/LU izcīnījusi divas uzvaras, turklāt "studenti" šosezon parādījuši cienījamu pretestību pēc sastāva spēcīgākām komandām.

Jau vēstīts, ka pie panākuma sestdien tika sacensību līdere Jūrmalas "Spartaks", kas savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja "Rīgas futbola skolu" (RFS).

Mača rezultāts tika atklāts 39. minūtē, kad izcēlās 20 gadus vecais Andrejs Kiriļins. RFS vienībai neizdevās atspēlēties, lai gan iespēju tai netrūka. Punktu Rīgas komandas pūliņiem pielika Jevgeņijs Kazačoks, kurš pēc lieliskas partnera piespēles soda laukumā 86. minūtē panāca 2:0.

"Spartaks" vienība nu izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas.

"Spartaka" futbolisti šosezon sešās spēlēs izcīnījuši piecas uzvaras, turklāt komandas baltkrievu uzbrucējs Dmitrijs Platonovs ar pieciem gūtiem vārtiem ir virslīgas labākais snaiperis. Iepriekšējā kārtā "Spartaks" viesos ar 1:0 pārspēja "Metta"/LU komandu, kamēr RFS negaidīti ar 1:0 pieveica "Liepāju".

Kā zināms, pēc pirmajiem trim mačiem virslīgas debitante atlaida galveno treneri Juriju Popkovu, bet vienību pašlaik trenē līdzšinējie Popkova palīgi Jurijs Ševļakovs un Andrejs Kaļiņins.

Savukārt pie uzvaras izdevies tikt "Jelgavai", kas Zemgales Olimpiskā centra stadionā ar 3:1 (2:1) pārspēja sacensību pastarīti "Daugavpili".

Tiesa, spēles 34.minūtē jelgavnieki nonāca iedzinējos, jo Kasparu Ikstenu pārspēja Pāvels Riževskis. Tomēr zaudētāju lomā mājinieki bija vien trīs minūtes, jo 37.minūtē Vladislavs Klimovičs atjaunoja līdzsvaru uz tablo.

"Jelgavai" piederēja pārsvars, un 41.minūtē mājinieki jau izvirzījās vadībā, kad izcēlās Vitālijs Smirnovs. Viesiem tā arī neatradās pretargumenti jelgavnieku spēlei, turklāt 75. minutē Klimovičs guva savus otros vārtus cīņā.

Jelgavnieki iepriekšējās piecās spēlēs bija piedzīvojuši trīs zaudējumus un turnīra tabulā apsteidza vien pastarīti "Daugavpili". Abas komandas piedzīvojušas zaudējumus arī Latvijas kausa pusfināla pirmajās spēlēs. "Jelgava" ar 0:1 piekāpās saviem principiālajiem pretiniekiem "Ventspilij", kamēr "Daugavpils" ar tādu pašu rezultātu atzina "Spartaka" pārākumu.

Kārtas noslēdzošajā spēlē čempione "Liepāja" savu skatītāju priekšā sestdien tiekas ar debitanti "Rigu".

Pēc miegainā sezonas sākumā liepājnieki izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas, tomēr iepriekšējā kārtā ar 0:1 zaudēja RFS komandai. Savukārt "Riga"" iepriekšējā mačā izcīnīja pirmo uzvaru virslīgā, kad ar 2:0 viesos pieveica "Daugavpili". "Riga" komandu ģimenes apstākļu dēļ vairs netrenē Kirils Kurbatovs, kura vietā stājies bijušais Krievijas jauniešu izlašu treneris Kirils Homuha. Patlaban Homuhas bilance pie Rīgas komandas stūres ir viena uzvara un viens neizšķirts.

Turnīra tabulā līdere ar 15 punktiem sešos mačos ir "Spartaka" komanda, kas par vienu punktu apsteidz "Ventspili". Pēc tam ar septiņiem punktiem piecos mačos seko "Liepāja", kamēr tikpat punkti sešās spēlēs ir RFS un "Jelgavai". Savukārt seši punkti ir "Metta"/LU un "Riga" kontā, kamēr turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!