Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas futbolu skāris kārtējais spēļu rezultātu ietekmēšanas skandāls, un šoreiz no dalības otrās līgas čempionātā atstādinātas divas komandas, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplināro lietu komisija.

LFF DK par Ētikas kodeksa pārkāpumiem no Latvijas čempionāta otrās līgas izslēgusi BFK "Salaspils" un FK "Sirius" (līdzšinējais FK "Dobele"). LFF uzskata, ka ir pietiekami daudz faktu, kas liecina par abu komandu negodīgu rīcību spēļu laikā, tādējādi ietekmējot maču rezultātu.

15. jūnijā tiesneši 80. minūtē pārtrauca otrās līgas turnīra spēli starp "Progress-2" un "Sirius" komandām, bet 19. jūnijā netika pabeigta Latvijas kausa spēle starp "Salaspils" un ""Jūrnieks" vienībām. Kā norāda LFF, abu minēto spēļu gaitā mača tiesnesis un delegāts novēroja darbības no BFK "Salaspils" un FK "Sirius" spēlētāju puses, kas acīmredzami tika vērstas uz to, lai spēle tiktu zaudēta ar noteiktu vārtu starpību. Abu komandu spēlētāji mačā apzināti kļūdījās, dodos piespēles pretinieku komandas spēlētājiem, kā arī veicot citas darbības, kas vērstas uz noteikta rezultāta panākšanu.

Spēļu pārtraukumā delegāts brīdinājis komandu kapteiņus un trenerus par to, ka, turpinoties minētajām darbībām, spēle tiks apturēta un tiks sastādīts attiecīgs ziņojums par iesaistītajām komandām un personām. Tā kā brīdinājumi netika ņemti vērā, abos gadījumos mači pārtraukti 80. minūtē.

LFF DK sēdes laikā "Sirius" pārstāvis apstiprināja faktu, ka divās otrās līgas čempionāta spēlēs FK "Sirius" sastāvā spēlējuši čempionātam nepieteikti spēlētāji, izmantojot citu spēlētāju identitāti un citu spēlētāju licences.

Lai gan "Salaspils" pārstāvji, ņemot vērā notiekošo ap komandu, nolēma atsaukt vienības dalību, LFF DK nolēma salaspiliešus izslēgt no turnīra. Savukārt "Sirius" izslēgta no Latvijas otrās līgas čempionāta un komandai piespriests arī 400 eiro naudas sods.

Tas ir jau otrais spēļu rezultātu ietekmēšanas skandāls Latvijas futbolā nedēļas laikā. Pagājušajā nedēļā no Latvijas virslīgas tika izslēgta "Babīte/Dinamo" komanda, kuras kontā bija sešas aizdomīgas spēles gan pirms sezonas, gan sezonas gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!