Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušais Spānijas izlases un Madrides "Real" komandas vārtsargs Ikers Kasiljass iesaka pēc koronavīrusa Covid-19 pandēmijas organizēt "El Clasico" spēli ar iepriekšējo gadu Madrides "Real" un "Barcelona" zvaigznēm, lai savāktu līdzekļus labdarībai, pirmdien sportists izteicās sociālajā vietnē "Twitter".

Kasiljass, kurš Spānijas valstsvienībā aizvadījis 167 spēles, ir viena no Spānijas futbola lielākajām leģendām.

"Kad viss šis murgs būs beidzies, mums vajadzētu sapulcināt visas iepriekšējo gadu leģendas un spēlēt "vintage Clasico", "tviterī" ierakstīja Kasiljass, kurš "Real" rindās aizvadīja vairāk nekā 500 spēles. "Un līdzekļi nonāks cilvēkiem, kuriem tie ir vajadzīgi."

Pasaules kausa ieguvēja un divkārtējā Eiropas čempiona Spānijas izlases rindās Kasiljasa priekšlikums ātri tika atbalstīts ar "Barcelona" lieliskā Andresa Injestas entuziasmu, kurš atbildēja: "Sāciet gatavot uzaicinājumus... un jūs varat paļauties uz mani."

38 gadus vecais Kasiljass paziņoja, ka februārī kandidēs uz Spānijas Futbola federācijas prezidenta amatu.

Spānija ir bijusi viena no tām valstīm, kuras vissmagāk skāris koronavīrusa uzliesmojums – reģistrēti 13 055 nāves gadījumi, esot otrajā vietā pasaulē tikai aiz Itālijas, un vairāk nekā 135 000 saslimšanas gadījumu.

Tomēr par uzlabošanos cīņā ar vīrusu liecina pirmdienas paziņojums par ceturto secīgo dienu, kuras laikā koronavīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits krities.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!