Foto: AP/Scanpix / LETA
Urugvajas uzbrucējs Edinsons Kavani sestdien pārspēja slavenā zviedra Zlatana Ibrahimoviča rekordu un kļuva par Francijas futbola flagmaņa Parīzes "Saint-Germain" (PSG) visu laiku rezultatīvāko spēlētāju.

Par jauno rekorda īpašnieku Kavani kļuva sestdienas Francijas čempionāta spēlē, kurā kopvērtējuma līdere PSG savā laukumā ar 4:0 (2:0) pārspēja "Montpellier" futbolistus.

Kavani ar precīzu sitienu atzīmējās jau cīņas 11. minūtē, atklādams mača rezultātu. Šie viņam PSG sastāvā bija jau 157. vārti, kas kluba labāko vārtu guvēju sarakstā ļāvis apsteigt līdzšinējo rekordistu Ibrahimoviču.

Šo sasniegumu Kavani atzīmēja ar sava krekla iemešanu tribīnēs, par ko no tiesneša saņēma dzelteno kartīti. Pēcāk uzbrucējs ar tiesnesi sarokojās un paņēma rezerves kreklu.

Šosezon Kavani visu turnīru ietvaros iesitis jau 27 vārtus. 2016. gadā Ibrahimovičs atstāja PSG komandu un pievienojās Anglijas klubam Mančestras "United", un kopš tā laika urugvajietis ir uzplaucis, jo pirms tam viņš pārsvarā atradās zviedra ēnā.

Kavani PSG vienībā spēlē kopš 2013. gada un šos 157 vārtus guvos 229 mačos, kamēr Ibrahimovičs 156 bumbas sasita 180 spēlēs.

Sestdien PSG tika pie pārliecinošas uzvaras, jo 40. minūtē mājinieku otros vārtus ar precīzu "pendeli" iesita pasaules dārgākais futbolists Neimars, bet otrajā puslaikā Parīzes kluba pārsvaru dubultoja Anhels di Marija un Neimars, kurš tādējādi guva savus otros vārtus mačā.

Francijas čempionāta kopvērtējumā PSG ar 59 punktiem 23 spēlēs ir droša līdere, bet 48 punkti 22 mačos ir Lionas "Olympique" kontā. Ar 47 punktiem seko Marseļas "Olympique", kamēr ceturtā ar 46 punktiem ir pagājušās sezonas čempione "Monaco".

PSG tuvākās sekotājas savus 23. kārtas mačus aizvadīs svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!